Hlavní navigace

Havrlant s Jírovcem rozjíždí nový holding. Začínají se sportovním zbožím

5. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Allegro Group CZ
Na českou e-shopovou scénu vstupuje nový hráč. E-commerce Holding, za kterým stojí skupina Rockaway Jakuba Havrlanta. Plány má odvážné – do dvou let se chce vklínit mezi lídry trhu.

Sporty.czSnowboards.cz jsou první dvě vlaštovky, které nesou v záhlaví jméno nového holdingu. „Od srpna začneme zveřejňovat další naše vertikály zboží, které splňují parametry specializace a absence silného hráče na trhu,“ říká šéf skupiny Jan Jírovec.

E-commerce Holding chce proniknout mezi největší hráče a uždíbnout si část z necelých šedesáti miliard, které se v tuzemských e-shopech za rok protočí. Jen Alza.cz si loni podle posledních čísel přišla na 9,2 miliardy, konkurenční NetRetail Holding si připsal při čtyřiatřicetiprocentním růstu osm miliard. "Vedle velkých obchodních domů na trhu neexistují specialisté na odvětví jako je móda, sport nebo home, pro které je tu stále prostor,“ tvrdí Jírovec.

BRAND24

„Dnes má náš e-shop obrat 100 milionů korun. Cíl je do pěti let zněkolikanásobit tržby. Za rok by to měl být alespoň dvojnásobek,“ uvedl pro server Ihned.cz zakladatel serveru Snowboards.cz Roman Blažek. Právě strategické partnerství s Rockaway mu přináší potřebné finance a know-how.

E-shopy z portfolia E-commerce Holdingu totiž mají podle Jírovce výhodu v zázemí skupiny Rockaway. Mohou využívat sdílený informační systém, marketing, logistiku a péči o zákazníka. Investiční skupina Jakuba Havrlanta se tak rozrůstá. Stojí totiž třeba i za startupem Storyous, který tento týden ve svém restauračním systému umožnil placení mobilními telefony

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).