Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hazdra, Kalousek (Profinaut): Těšíme se, až nás firmy svým zaměstnancům zakážou od Trident - Pokud nemam full time uvazek nebo mam takovou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2017 5:04

    Trident (neregistrovaný)

    Pokud nemam full time uvazek nebo mam takovou praci ze delam hlidace a vedle toho chci vecer treba psat dokumentaci k necemu... no budiz. Dava to smysl. Pro absolventa ktery ma minimalni praxi je to take pozitivni vec.
    Nicmene v momente pokud jsem full time specialista a pretahuji si mne uvnitr firmy na projekty vedle regulernich dennich tasku, tak skutecne nezbyva cas. Prace ve velkem IT je sice velmi dobre placena, ale je velmi narocna a psychicky vycerpavajici. V nekterych pripadech je technologicka zodpovednost podobna jako u ridici letoveho provozu.
    A to uz nemluvim o sezranem case kdy typicky troglodyt z fabriky jde v 16:00 domu, zatimco nekdo jiny ceka v noci az nekde na druhe strane sveta vyjde slunce. Do toho clovek ve vetsi firme resi spoustu i typicky neIT veci jako vazby mezi kolegy a vyssi politiku i kdyz neni manazer.
    Kvuli psychickym a casovym narokum si proto clovek dostava tak vysokou kompenzaci, aby si mohl dovolit pomerne casto jezdit nekam na dovolene. Aby tu praci mohl vykonavat.
    Skutecne nechapu jak po beznem pracovnim dni kdy je clovek schopen vedle mentalne nenarocneho sportu jeste nekdo muze mit vubec chut venovat necemu hodinu casu.

    K socialni otazce se vyjadrovat nebudu,

  • 25. 3. 2017 9:11

    Milan König

    Myslím, že se na to díváš moc přes peníze.

    Já to vidím jako placenou "zábavu". Sám si vybereš projekty, na kterých budeš dělat. Ty, které tě budou bavit. A dokonce nutně nemusí jít o projekty z oboru, který tě živí.

    Každý má nějaké koníčky (nebo by alespoň bylo dobré je mít). Jeden obor ho živí a v dalším/dalších je třeba taky docela dobrý, ale nežíví se tím. Jenom si doma hraje. Proč by neměl vzít zajímavý projekt v oboru, kterým se baví?

  • 24. 3. 2017 15:08

    wor (neregistrovaný)

    Můj pocit je rozporuplný. Mám dojem že někdo hledá způsob jak najít lidi, kteří v mateřské firmě dělají 250 hodin za 60 Kč aby ještě jinde šli dělat dalších 100 hodin za 65.
    Už si uvědomte že toho mají lidé dost. Mám si namrskat 10 dětí abych měl v padesáti letech ještě ucházející daně a nějaké přilepšení k výdělku na nějakých dávkách? Mám se nechávat zaměstnat tak často abych mohl vždy půl roku marodit? Mám hrát imbecila abych mohl do invalidního důchodu? Všichni tito tragédi okolo mě jsou na tom lépe, jen proto, že dojí tak neuvěřitelně vysoké odvody těch pitomců kteří dělají. Jsou to opravdu jen tragédi nebo velice chtří lidé kteří nechtějí státu a nadnárodním pošukům dělat blbce?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).