Hlavní navigace

Hra Spore na BitTorrentu dohání v popularitě filmy a seriály

9. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Server TorrentFreak sestavil a publikoval žebříček počítačových her, které se v letošním roce nejvíce stahovaly prostřednictvím BitTorrentu, dlužno dodat, že samozřejmě nelegálně. Na prvním místě skončila hra Spore, která v počtu stažení dohání i dlouhodobě vedoucí filmy a seriály. Jen během prvních deseti dnů hra, která se paradoxně proslavila i nesmlouvavou a kritizovanou DRM ochranou, zaznamenala půl milionu stažení. K 4. prosinci tato hra oficiálně vydaná letos v září zaznamenala 1,7…

Server TorrentFreak sestavil a publikoval žebříček počítačových her, které se v letošním roce nejvíce stahovaly prostřednictvím BitTorrentu, dlužno dodat, že samozřejmě nelegálně. Na prvním místě skončila hra Spore, která v počtu stažení dohání i dlouhodobě vedoucí filmy a seriály. Jen během prvních deseti dnů hra, která se paradoxně proslavila i nesmlouvavou a kritizovanou DRM ochranou, zaznamenala půl milionu stažení. K 4. prosinci tato hra oficiálně vydaná letos v září zaznamenala 1,7 milionu pirátských stažení.

Na druhém místě jsiu už herní veteráni, oblíbení i nenávidění The Sims 2 z roku 2004 s 1,15 milionu stažení za tento rok (opět k 4. prosinci). Rok starý titul Assassins Creed skončil letos s 1,07 milionu stažení na třetím místě. Pomyslná bramborová medaile patří loňskému akčnímu hitu Crysis s 940 tisíci staženími v tomto roce. Až páté místo patří očekávané hře Command & Conquer 3. Možná ještě očekávanější Fallout 3 vydaný teprve letos v září se s 645 tisíci staženími dokázal vyšplhat zatím jen na osmou příčku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).