Hlavní navigace

IDG zrušilo i PC World Guide, nástupce papírového PC Worldu

2. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sílící vliv internetových magazínů má na českém trhu na svědomí další papírový IT časopis. Je jím čtvrtletník PC World Guide ze stáje vydavatelství IDG. Původní měsíčník PC World byl v papírové podobě pohřben v loňském roce a spolu s ním i poslední papírové pozůstatky herního magazínu GameStar, se kterým se před lety sloučil. IDG se nyní více orientuje na své online tituly, ale na tradici tištěné verze měsíčníku PC World chtělo navázat alespoň titulem PC World Guide, který měl podle plánu…

Sílící vliv internetových magazínů má na českém trhu na svědomí další papírový IT časopis. Je jím čtvrtletník PC World Guide ze stáje vydavatelství IDG. Původní měsíčník PC World byl v papírové podobě pohřben v loňském roce a spolu s ním i poslední papírové pozůstatky herního magazínu GameStar, se kterým se před lety sloučil. IDG se nyní více orientuje na své online tituly, ale na tradici tištěné verze měsíčníku PC World chtělo navázat alespoň titulem PC World Guide, který měl podle plánu vycházet jednou za kvartál.

Nakonec se letos dočkal jen dvou čísel. IDG o tom informuje předplatitele dopisem: Vzhledem k současnému vývoji na trhu tištěných IT titulů, sílícímu vlivu Internetu a nepředvídatelné situaci v oblasti reklamy jsme bohužel nuceni rovněž ukončit vydávání PC World Guide. Číslo 2/2009, které jste obdrželi v druhé polovině května, bylo posledním. Říjnové vydání 3/2009 již nevyjde. Věřte, že nás tato situace velmi mrzí a omlouváme se vám za ni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).