Hlavní navigace

iGoogle se má razantněji připomenout českým uživatelům

19. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google chce v České republice posílit pozici své služby iGoogle, tedy výchozí stránku, kde velkou roli hraje možnost personalizace. Mnoho českých uživatelů neví, že Google nemusí být jen čistě bílá stránka s vyhledávacím boxem. Existuje také iGoogle, což je personalizovaná osobní stránka s vyhledáváním, která vás automaticky přivítá při každém otevření internetového prohlížeče a pomůže vám snadno a rychle najít potřebné informace. Nyní jsme zjednodušili navigaci, přidali nové české miniaplikace…

Google chce v České republice posílit pozici své služby iGoogle, tedy výchozí stránku, kde velkou roli hraje možnost personalizace. Mnoho českých uživatelů neví, že Google nemusí být jen čistě bílá stránka s vyhledávacím boxem. Existuje také iGoogle, což je personalizovaná osobní stránka s vyhledáváním, která vás automaticky přivítá při každém otevření internetového prohlížeče a pomůže vám snadno a rychle najít potřebné informace. Nyní jsme zjednodušili navigaci, přidali nové české miniaplikace a pro ty české uživatele, kteří iGoogle zatím neobjevili, chystáme online edukační kampaň, říká Kateřina Holcmanová, marketingová manažerka českého Googlu.

Nová verze služby iGooglu přichází s předěláním uživatelského rozhraní. Hlavní menu se přesunuje z úzkého horizontálního pruhu do vlastního postranního sloupce. Jeho součástí je nyní i chat dobře známý z webového rozhraní freemailové služby Gmail. Jednotlivé miniaplikace (gadgety) lze nově maximalizovat na celou jim vyhrazenou plochu. Nový koncept rozhraní služby iGoogle tak nyní trochu připomíná Google Wave. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).