Hlavní navigace

IMAP na Email.cz po letech slibů konečně v provozu

8. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Email.cz z produktového portfólia portálu Seznam.cz nyní konečně široké veřejnosti vedle protokolu POP3 nabízí také modernější IMAP. Seznam.cz jej sliboval již několik let. Už kdysi dokonce na jeho brzké nasazení lákal uživatele na vstupní stránce, ale pak se představitelé české portálové jedničky nechali slyšet, že zavedení protokolu IMAP by bylo vzhledem k užitku příliš drahé.

Email.cz z produktového portfólia portálu Seznam.cz nyní konečně široké veřejnosti vedle protokolu POP3 nabízí také modernější IMAP. Seznam.cz jej sliboval již několik let. Už kdysi dokonce na jeho brzké nasazení lákal uživatele na vstupní stránce, ale pak se představitelé české portálové jedničky nechali slyšet, že zavedení protokolu IMAP by bylo vzhledem k užitku příliš drahé.

Nyní tedy po nějaké době testování lze IMAP zapnout ve webovém rozhraní služby (Nastavení > Pokročilé nastavení > POP3/IMAP přístup). E-mailového klienta pak stačí nastavit na imap.seznam.cz. Na portu 143 běží nezabezpečená verze, verze s SSL šifrováním je pak dostupná na portu 993. Email.cz se stává jednou z posledních mainstreamových freemailových služeb na českém trhu, která protokol IMAP zavádí. 

Zdroj: Blog Seznam.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).