Hlavní navigace

Infosat.info: BBC plánuje HDTV kanál pro Evropu

13. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 6. 2008

Britský veřejnoprávní provozovatel BBC má zřejmě ještě v letošním roce velký zájem na tom, aby spustil po kanále BBC HD další program ve vysokém rozlišení. Dobrou zprávou je, že by měl být dostupný v Evropě přes satelit, ale i některé další platformy. S informací přišel odborný server Infosat.info, který se odvolává na zdroj z německého zastoupení společnosti BBC Worldwide. V současné době však nejsou k dispozici podrobnosti, a tak ani není jasné, přes jakou družici by byl program šířen a jak by byl tematicky zaměřen.

Impulsem k tomuto kroku byla skutečnost, že ve Švýcarsku šířila jedna z nejmenovaných kabelových společností BBC HD ve své sítí bez souhlasu BBC Worldwide. Program je však možné z důvodu ochrany autorských práv sledovat pouze v Británii. V Česku je ho sice možné zachytit, ale vzhledem k tomu, že na družici Astra 28.2 se jedna o tzv. britský svazek, je nutné mít parabolu o průměru přibližně dva metry podle místa příjmu. Další kanál, který mohou v této zemi přijímat ze satelitu, je komerční ITV HD.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).