Hlavní navigace

Internet Explorer 8 RC v češtině je už ke stažení

27. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dlouho očekávaná první veřejná RC verze připravovaného webového prohlížeče Internet Explorer 8 konečně spatřila světlo světa. Poslední veřejná testovací verze, tedy druhá betaverze, přitom vyšla už v srpnu minulého roku. Vývoj se tedy docela protahuje. A co vlastně redmondští vývojáři tak dlouho kutili? Ve srovnání s loňskou druhou betaverzí Internet Explorer 8 RC přináší již kompletní přepracování jádra, jehož cílem byla lepší podpora webových standardů, která dříve nebyla zrovna silnou…

Dlouho očekávaná první veřejná RC verze připravovaného webového prohlížeče Internet Explorer 8 konečně spatřila světlo světa. Poslední veřejná testovací verze, tedy druhá betaverze, přitom vyšla už v srpnu minulého roku. Vývoj se tedy docela protahuje. A co vlastně redmondští vývojáři tak dlouho kutili? Ve srovnání s loňskou druhou betaverzí Internet Explorer 8 RC přináší již kompletní přepracování jádra, jehož cílem byla lepší podpora webových standardů, která dříve nebyla zrovna silnou stránkou prohlížeče Microsoftu.

Tipy C

,

Posílen by také měl být výkon prohlížeče spolu se stabilitou a spolehlivostí. Samozřejmě došlo na opravu objevených chyb a taktéž na vylepšení ochrany proti tzv. clickjackingu a úpravu privátního režimu na základě ohlasů z řad testerů. Podrobnosti nabízejí poznámky k vydání. Internet Explorer 8 RC si mohou stáhnout zájemci z řad uživatelů Windows XP a Windows Vista. Testeři Windows 7 si však budou muset počkat až na další testovací verzi zmíněného systému.

Internet Explorer 8 RC je k dispozici i v české verzi a také byla spuštěna lokalizovaná podoba informačního webu, který koncovým uživatelům popisuje novinky v osmé generaci tržní jedničky. Původně se očekávalo, že někdy na jaře vyjde ještě jedna testovací verze, ale z posledních vyjádření Microsoftu spíše vyplývá, že nyní by měla následovat již verze finální.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).