Hlavní navigace

Názor k článku Internet Explorer 9 Beta odhaluje řadu novinek od anonym - No tak popravdě řečeno, nejsem z popisovaného uživatelského...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2010 8:49

    anonymní
    No tak popravdě řečeno, nejsem z popisovaného uživatelského rozhraní vůbec nadšený...

    Poznámky:
    A) Rozhraní které mám v současnosti nastaveno u IE8 mi docela vyhovuje. Vypadá to nějak takhle:
    1. Adresní řádek + Vyhledávací pole
    2. Panel oblíbených položek
    3. Záložky + Tlačítka, Stránka, Zabezpečení, Nástroje
    V kombinaci s celo-obrazovkovým režimem (F11) mi to naprosto vyhovuje. Doplňkové lišty neinstaluji. Používat zobrazování tlačítka Akcelerátoru a zvýrazňování oblastí Web Slices činí procházení mnoha webů peklem na zemi a tak je mám trvale vypnuté.

    B) Uvítal bych kdybych okno pro vyhledávání textu ve webové stránce nemusel při každém novém spuštění IE znovu zapínat. Kdyby si pamatovalo že bylo zapnuto a zůstalo zobrazeno než ho zase vypnu.

    C) Na funkci přetahování záložek do okna jiného IE čekám již dlouho. Naučil jsem se bez toho již žít. Musím u brouwsdání přemýšlet (často otvírám mnoho záložek, někdy i více jak 20), ale snad si ještě zvyknu.

    D) Samostatný řádek pro vyhledávání nutně potřebuji. Často vyhledávání ukončím a za nějaký čas vyhledávání zahájím znovu a původní dotaz modifikuji. Kdo si má pamatovat co zadal minule. Vyhledávání z adresního řádku systematicky vypínám a nepoužívám již přes deset let.
    Zadávání vyhledávacího dotazu pouze do webového formuláře mi také nevyhovuje. Mám nejradši když vyhledávač komunikuje s polem pro vyhledávání. Ať to napíši tam nebo tam, textový řetězec je totožný. Nechápu proč tuto funkci Google Search přestal podporovat, u Googlu mi také vadí že IE add-on pro Google Search nelze snadno přidat ze stránky pro vyhledávání a musím vždy navštívit IE Add-ons Galerii.

    E) Myslím že download managery jsou dnes už přežité. Úplně by mi stačilo kdyby klasické stahování fungovalo jako dnes, tedy do cíle který uživatel určí a pouze pomocí jednoho vlákna (od prvního bitu po poslední), akorát by fungovalo navazování. O stažení by se skrytě mohl postarat například výborný WGet, když Microsoft je tak neschopný. Pochopitelně by soubor nebyl předáván jako celek ale fungovalo by například i streamování.
    Poněkud problém vidím v dnešním zmršeném internetu plném datových úložišť typu RapidShare. Tady uživatel musí jednorázově stáhnout předem určený balík dat než s nimi může dále nějak pracovat, ale i zde by navazování spojení a stohování jen chybějících dat mělo být alespoň částečně užitečné.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).