Hlavní navigace

Internet pro Prahu zdarma bude řešit ÚOHS

9. 1. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Asociace lokálních poskytovatelů Internetu (ALPI) dnes oznámila, že podala na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dva podněty týkající se provozu WiFi sítě s bezplatným přístupem v Praze 5 a záměru Magistrátu hl. města Prahy vybudovat totéž v celopražském měřítku. ALPI se domnívá, že činnosti obou úřadu mohou být v rozporu s volnou hospodářskou soutěží a pravidly poskytování veřejné podpory. Stalo se tedy, co se dalo předvídat a nyní bude zajímavé sledovat rozhodnutí úřadů. Je docela možné, že…

Asociace lokálních poskytovatelů Internetu (ALPI) dnes oznámila, že podala na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dva podněty týkající se provozu WiFi sítě s bezplatným přístupem v Praze 5 a záměru Magistrátu hl. města Prahy vybudovat totéž v celopražském měřítku. ALPI se domnívá, že činnosti obou úřadu mohou být v rozporu s volnou hospodářskou soutěží a pravidly poskytování veřejné podpory. Stalo se tedy, co se dalo předvídat a nyní bude zajímavé sledovat rozhodnutí úřadů. Je docela možné, že občané Prahy 5 o bezplatný přístup přijdou – kolik z nich si asi pořídí komerční alternativu? (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je ředitelem médií vydavatelství Internet Info. V letech 2005 – 2008 působil jako šéfredaktor serveru Lupa.cz. Vystudoval Fakultu informatiky MU a Fakultu sociálních věd UK. Online komunikaci se věnuje i na svém blogu www.alesmiklik.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).