Hlavní navigace

Názor k článku Internet speciálně pro ženy? od Jiří Barták - Opravdu netuším, jestli to první feministky "myslely dobře"....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2005 13:55

    Jiří Barták (neregistrovaný)
    Opravdu netuším, jestli to první feministky "myslely dobře". Jen vidím, KAM to dospělo. A to - a POUZE TO - je důležité. On i ten komunismus jako teorie vypadá skvěle - všichni jako mravenečci pilně pracují pro blaho celé společnosti, neexistují peníze, je plná zaměstnanost, bezplatná zdravotní péče etc. JENŽE LIDÉ JSOU JINÍ, mnohem sobečtější, proto to nefunguje. Kdekoliv (NDR počínaje přes SSSR/Čínu a KLDR konče) se snažili aplikovat tyto myšlenky, zvrhlo se to v mizernou diktaturu. A s feminismem je to stejné: v USA podmínečně vyloučí sedmiletého (!) kluka ze školy, protože dal pusu (na tvář!) spolužačce (ona to ani nezaregistovala, zato politicky korekní kantor ano). Nevěřím, že by to u nás dopadlo jinak, kdyby se "myšlenkám" našich feministek dostalo silnější podpory (viz právě ten stupidní paragraf o sexuálním harašení). Dále bych mohl donekonečna vypočítávat žaloby za "Vám to ale sluší", podržení dveří etc. To není humanismus, to je hnus, fašismus, znásilňování lidké podstaty a toho nechci ani slabý odvar. Fuj.

    Když už berete do ruky kalkulačku, je dobré rovněž říci, že se ženy dožívají vyššího věku - tedy pobírají i delší dobu starobní důchod. To nejsou malé peníze, zvlášť když uvážíme, že v posledních letech života prudce stoupají náklady na zdravotní péči... minimálně částečně se tedy tento rozdíl smazává. Rovněž se zapomíná, že jsou to právě ženy, kteréžto mají méně přesčasů (více než muži se starají se o děti, to je samozřejmě - zejména v případě opravdu malých ratolestí - pro ty naše bumbrlíčky citově nenahraditelné, zdravé a prospěšné).

    Co se týče Švédska: všude na světě se do politiky hrne výrazně víc mužů než žen. To je zcela přirozené - chlapi jsou v průměru agresivnější, soutěživější, musíme si dokazovat, že na to máme (a každý evoluční biolog vám řekne, že to tak být muselo, jinak bychom si teď sotva povídali). JE MEZI NIMI TUDÍŽ VĚTŠÍ KONKURENCE. Nevím jak jste politicky orientovaná, leč třeba Němcová či Parkanová mi připadají velmi pracovité, sympatické, jako předsedkyně stran by mi ale vůbec nevydily - a dobré jsou proto, že prošly ostou konkurecí - a obstály. Železná lady Thatcherová také žádné protěžování nepotřebovala.

    Zkrátka: kdyby Marxxxová-Tominová aj. demonstrovaly před konzuláty muslimských zemí proti jejich uzákoněnému pohrdání ženami, přijdu taky a s transparentem. Kdyby vyzývaly k bojkotu zboží z těch států, kde se ve velkém praktikuje ženská obřízka, udělám totéž. Pokud sem ale chtějí zavádět - zcela neorganicky, mimo přirozený vývoj - americké móresy, jsem stoprocentně proti. Dejte mi klidně nálepku šovinista.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).