Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Internet věcí - Internet of Things od adent - Elektronikou se zabývám drahně let, takže se teď...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2009 10:32

    adent
    Elektronikou se zabývám drahně let, takže se teď projevím jako hnidopich, ale prosímpěkně: "Pro vývojáře hardware je tu Arduino - open source platforma pro rychlý návrh hardware prototypů pro Internet věcí" je hodně zkreslená věta. Arduino je sice open source platforma a lze s ní rychle navrhnout hardwarový prototyp, ale to je asi tak všechno. (Arduino samo o sobě je pouhý modul s jednočipem AVR.) K tomu, aby z destičky z procesorem byla "internetová věc" potřebuješ ještě alespoň jednu destičku, minimálně s Ethernetem, Wifi nebo Zigbee. To Arduino v sobě nemá. Samo o sobě je použitelné na tisíce různých věcí - jen ne na "internet things". (To mnohem spíš třeba devkity od LM se zabudovaným Ethernet řadičem - ale to jsem už jinde.)
    S Arduinem samosebou LZE udělat internet thing, pokud přidáš něco, co se s internetem spojí. Ale není to "platforma pro návrh hardware pro internet things"! Taková formulace implikuje určení, a to tam rozhodně není! Takhle, jak je to formulováno, to odpovídá zhruba formulaci "Stavebnice Merkur - snadná platforma pro přípravu odstředivek na odlévání prototypů kontaktních čoček."

    (Já vím že 99.4% čtenářů Lupy nikdy o Arduinu neuslyší a nikdy se s ním nepotká, ale napsat jsem to musel
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).