Hlavní navigace

Názor k článku Internetové obchody: kdy konečně přijde kvalita? od Pavel Kout - Jsem na tom skoro stejně - v noci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 1. 2004 16:07

    Pavel Kout (neregistrovaný)
    Jsem na tom skoro stejně - v noci z 18. na 19. prosince jsem si objednal knížku (expedice do 48 hodin), platba VISA, expresní doprava DPD. Čili to měl být vánoční dárek. Zapomněl jsem, že jsem vyčerpal limit pro kartu (navíc mi platební formulář naběhl v nezabezpečeném protokolu), tak jsem hned poslal mail s prosbou o změnu platby na dobírku (také vám na Vltavě chybí možnost změny, resp. stornování objednávky?).

    Vše se zdálo OK - z Vltavy mi přišel mail, že změnu reflektují a vzápětí další, že zboží bylo vyexpedováno (19. prosince).

    Od pondělí 5. ledna do úterý 6. ledna jsem se na Vltavu nemohl dovolat (avizovaná odpověď na mail 48 hodin mne odradila hned). Povedlo se mi to až ve středu 7. ledna kolem poledne, až jsem volal přímo na InternetShops. Dozvěděl jsem se, že si expresní služba DPD vyzvedla mou zásilku (prý expedovanou 19. prosince) až 7. ledna. Dneska - 9. ledna jsem na deset minut odběhl, takže jsem donášku zmeškal a zboží dostanu asi až 12. ledna. (Pro porovnání - služba PPL mi včas zavolala a dohodla se mnou termín převzetí).

    Protože dodací termíny zboží z mých nákupů na Vltavě v roce 2003 byly velmi špatné (cca tři týdny, ačkoliv platím převodem nebo VISA), protože není možné provést korekci objednávky a protože je prostě problém lidi z Vltavy vůbec sehnat, tak s nimi končím. Ten shop totiž nemá ani jednu z výhod, kterými se elektronické obchody chlubí.

    A teď obchody, které rád pochválím, protože s nimi mám jen ty nejlepší zkušenosti:

    - obchody www.mall.cz
    - www.czechcomputer.cz
    - www.swshop.cz
    - www.amsoft.cz
    - www.fimlcity.cz
    - www.ticketpro.cz
    - www.myfonts.com
    - www.opera.com.

    Platba VISA do zahraničí (oba případy přes BMT Micro Orders) by úplně pohodová, celý nákup byl vyřízen během pěti minut. U tuzemských převodů záleží, zda chcete zboží opravdu dostat okamžitě - a v tom případě raději zvolit dobírku.

    A dopravce? O České poště se raději nebudu zmiňovat (ale hodně tam asi budou dělat konkrétní doručovatelé), DPD mne zklamala (ale dopravuje mi pouze jedinou objednávku), takže jsem plně spokojen pouze s PPL.

    Možná někomu tyhle zkušenosti pomohou...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).