Hlavní navigace

Internetoví uživatelé nejvíc sledují zprávy na Novinkách a v TV Nova

16. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Mediaresearch
Žádné velké překvapení – internetová populace se nechová o moc jinak než ta „offlinová“. Hlavními zdroji zpráv jsou pro ni masové služby.

Nějaký zpravodajský zdroj sleduje devět z deseti internetových uživatelů nad 15 let, zjistila studie agentury Mediaresearch. Nejčastěji přitom aktuální denní zprávy sledují na serveru Novinky a v televizi Nova – v obou případech jde o 38 % dotázaných.

Zajímavé je, že na sedmé pozici žebříčku nejsledovanějších zdrojů se mezi zpravodajskými servery, rádii a televizemi ocitl Facebook (21 % respondentů). Potvrzuje se tak, že je pro řadu lidí významným zdrojem informací.


Autor: Mediaresearch

Na druhou stranu se do první desítky neprobojovaly vůbec žádné papírové noviny – pro internetové uživatele už zřejmě přestaly hrát roli zdroje aktuálních denních zpráv. Je to logické – i papírové redakce už si zvykly publikovat aktuality na svých online serverech.

Ne příliš překvapivé je, že zprávy v televizi (nejen na Nově) sledují spíše lidé starší a s nižsím vzděláním, kdežto v mobilních telefonech je čtou spíš mladší a vzdělanější. „Konzumenti zpravodajství v rádiu a v novinách jsou pak z hlediska věku a vzdělání velmi podobní,“ dodává ještě Mediaresearch.

BRAND24


Autor: Mediaresearch

Průzkumu se zúčastnila tisícovka respondentů z internetové populace starší 15 let, Mediaresearch pro ni využil Český národní panel.

TIP: K tématu by vás mohla zajímat i tato loňská data od Mediaresearche:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).