Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Internetový profesionál od JKL - Pojem "Internetový profesionál" pochází z jazyka "Kreténština", z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2011 8:01

    JKL (neregistrovaný)

    Pojem "Internetový profesionál" pochází z jazyka "Kreténština", z její střední verze.

    Kreténština má tři úrovně, základní obsahuje většinou pazvuky a skřeky typu Eeegh? Cooo? éééé? a komunikace probíhá do značné míry posunky, střední kreténština už používá slova a patří sem výrazy jako: Je to suprový, stylový, in, trendy, značkový; internetový profesionál; všeobecný rozhled a podobně.
    Poslední fází je kreténština vysoká, kde můžeme slyšet výrazy, které už zdánlivě nebo při menší nepozornosti mohou posluchači připadat jako normální projev: "můj vývoj je progresivní", "můj postup je vysoce ambiciózní" a podobně.

    Když se někomu líbí výrazy z kreténštiny, vždy je to proto, že uslyšel svou mateřtinu - což je nejspíš i případ Vašeho klienta.
    Takže mu klidně můžete v kreténštině odpovědět:

    "Uchazeč přistupuje energicky ke každé výzvě a jeho přijetí a začlenění do pracovního týmu vidím jako velmi abmiciózní cíl!" :-D
    --

    Jinak podle mě on sám výraz "internetový profesionál" někde vyčetl, protože dál v rozhovoru už kreténštinu nepoužíval a volil velice primitivní metodu mlžení nebo vyhýbání se přímé otázce - ovšem ta působí na každého negativně. Naopak správně užitá kreténština, slyší-li ji uši rodáka, má vždy úspěch... A vzhledem k tomu, že "rodákem" je dobrých 95% populace, tak když člověk nic neumí, nemá odbornost, vzdělání, žádné speciální schopnosti ani reference, pak mu může kreténština s Boží pomocí zajistit slušně placené teplé místečko... No tedy do doby než oddělení spadne díky kreténskému šéfovi do červených čísel, nastane personální audit, šéfa vymění za někoho z 5% inteligentní populace a ten následně oddělení očistí od kreténů.
    Ovšem tohoto scénáře se nemusí bát nikdo v dostatečně ekonomicky tuhých společnostech jako jsou banky a mobilní operátoři - tam kreténština jen kvete a bude až do skonání světů! :-))

  • 12. 9. 2011 8:29

    Pindal (neregistrovaný)

    Ad poslední odstavec. Kdyby se ty společnosti zbavily kreténů, přitáhly by na sebe moc velkou pozornost, protože jejich již dnes obrovský zisk by vzrostl do astronomických výšin. A propuštění kreténi uchytivší se ve státní správě, pamatujíc na způsobenou křivdu, by mohli začít jednat :-)

    Jinak je netřeba zavádět novou taxonomii. Tento mladý frikulín je jasný příklad zmrda. A teorie zmrdství je již velmi dobře zpracována.

  • 12. 9. 2011 15:07

    Beny (neregistrovaný)

    Já bych to neviděl jako kreténštinu ale spíš jako konzultantštinu, což je dialekt zmrdštiny, stejně jako reklamština.

  • 12. 9. 2011 20:14

    cl0wn (neregistrovaný)

    pane, jen tezko by se mi hledaly superlativy, kterymi bych popsal, jak moc jste mi promluvil z duse. zdvorile Vam dekuji za podvecerni povyrazeni, jsem rad, ze nejsem na svete sam ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).