Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Internetový trh musí odhodit ega a naučit se lobbing, jinak bude stále prohrávat od Skřetík - Argumentace že "senátoři nemají tušení jak internet funguje"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2016 10:00

    Skřetík (neregistrovaný)

    Argumentace že "senátoři nemají tušení jak internet funguje" je mimo. Oni nepotřebují vědět jak funguje, od toho jsou komise a výbory, které dávají svá stanoviska (na základě kterých by pak poslanci a senátoři měli rozhodovat).

    Problém je v tom, že stanoviska měli (a prakticky všechna negativní) a zignorovali, že náklady na zavedení nikdo neřeší (tragická byla pak argumentace "buď uděláme něco a špatně, nebo nic, tak je lepší udělat to špatně"). A samozřejmě, že k prosazení stačí mávat mapkou Evropy která je vylhaná, plácat o tom jak to chce EU, která ve skutečnosti tvrdí že to nefunguje. A že i tam kde se to zavedlo to stejně nefunguje, a navíc to postupně shazují soudy.

    S EET je to identické. Nikdo neřeší náklady pro podnikatele, řeší se jen kolik to přinese, nikoho nezaráží že se ta čísla mění bez jakýchkoli zdůvodnění, nikdo neřeší že ministr co to v Chorvatsku zavedl dostal 10 let za korupci. A nejhorší na tom je, že tyhle věci jak se jednou prosadí, tak už se jich nezbavíme.

  • 31. 5. 2016 11:52

    VM (neregistrovaný)

    Nemohou rozhodovat o něčem čemu vůbec nerozumí, jen podle toho jak jim to řekli soudruzi z výboru. Ano, v tom případě by bylo daleko lepší, kdyby nedělali nic. Tyhle neustálé přebytečné zákony destabilizují právní prostředí.

  • 31. 5. 2016 16:16

    dino

    Nejen že můžou, ale z principu musejí, ono to totiž jinak nejde, pokud máme systém, v němž malá vybraná skupina rozhoduje o všem, pak i kdyby tou skupinou byli experti v různých oborech, u každého jednotlivého hlasování stejně tématu většina rozumět nebude (tedy může "rozumět" na úrovni "tak nějak tuším, o čem je řeč", ale to je dost slabá pozice pro rozhodování o legislativě, která onu oblast ovlivní).

  • 31. 5. 2016 17:13

    fd (neregistrovaný)

    Nikoli, takove zakony totiz vubec nejsou treba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).