Hlavní navigace

Investiční žně pokračují. Ondřej Tomek poslal 2,5 milionu dolarů do Safeticy

11. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Brněnský bezpečnostní startup získal další investici. Odhadovaná hodnota firmy už tak přesáhla deset milionů eur.

Ondřej Tomek se se Safeticou nesetkává poprvé. Už od roku 2012 v ní drží skoro čtvrtinový podíl, který tehdy pořídil za necelých dvacet milionů korun. Tomek přitom není jediným investorem. Dvouprocentní podíl má v Brně i Michael Poplar

Safetica se soustředí na ochranu dat a rychle se rozšířila i v korporátním světě. Momentálně má firma, kterou založil a vede Jakub Mahdal, kolem 140 velkých klientů včetně firem jako je Coca Cola nebo Telecom Malaysia. 

BRAND24

„Za zajímavými trhy nemusíme chodit daleko. Je to střední Evropa, dále pak Střední východ a také některé země v Asii. Samozřejmě potenciál do budoucna má USA, Velká Británie nebo Jižní Amerika,“ tvrdí Jakub Mahdal v rozhovoru pro Lupa.cz

Ondřej Tomek tak pokračuje ve svém letošním tažení. V říjnu zvýšil svůj podíl v e-shopové službě Shoptet na 70 %. "Shoptet skvěle zapadá do mé strategie investovat do silně rostoucích českých, zejména technologických firem a věřím, že v blízké době přidám další zajímavé investice, na které mám vyčleněno okolo 500 milionů korun,“ řekl před necelými dvěma měsíci Tomek. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).