Hlavní navigace

Jablotron zainvestoval BigClown Labs. Firmu svých zaměstnanců

1. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stavebnicový systém domácí automatizace má globální ambici. V oblasti zabezpečení mají zakladatelé dost zkušeností z „práce“.

Své startupy si zakládají digitální agentury, ale i velké technologické firmy. Projekt dlouholetých zaměstnanců Jablotronu získal investici od mateřské firmy. “V Jablotronu dlouhodobě platí, že forma podpory mimořádných výkonů a nevšedních aktivit pracovníků nemá bariéry,” vysvětluje vznik spinoffu Miroslav Jarolím, řídící partner skupiny Jablotron.

Nový systém od firmy BigClown je opensource a je, jak jinak, zaměřen na bezpečnost. “Věříme v opensource hnutí. Našemu záměru tento přístup plně vyhovuje, protože i díky němu jsme do projektu získali několik spolupracujících vývojářů. A jeho nespornou výhodou pro uživatele je, že si v budoucnu budou moci systém sami rozšiřovat a integrovat s dalšími platformami,” tvrdí technický ředitel Pavel Hübner.

UX DAy - tip 2

Celý projekt je nyní v přípravné fázi a postupně nabírá lidi. Podle Hübnera už startup navazuje spolupráci s dalšími podobnými projekty, ať už je to tým kolem routeru Turris Omnia, nebo s brněnskými BeeeOn. Stavebnicový modulární systém pro domácí automatizaci by měl být na trhu během podzimu. 

Jablotron se čím dál víc zaměřuje na internet věcí a na přelomu roku získal podíl v pražském vývojářském studiu eMan, které se zaměřuje na mobilní aplikace. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).