Hlavní navigace

Názor k článku Jak danit příjmy z Aukra a dalších serverů? Než na vás přijde kontrola od jadole - Pěkně zavádějící článek. V prvé řadě platí, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 8. 2015 8:55

    jadole (neregistrovaný)

    Pěkně zavádějící článek. V prvé řadě platí, že příjmy z prodeje movitého majetku nepodléhají dani z příjmů (žádný limit 30 tisíc apod. u toho není) a toto je základ. Samozřejmě současně musí platit, že činnost nesmí nabývat znaky podnikání - tj. soustavné pravidelné činnosti směřující k zisku.
    Ale třeba já mám doma mnoho sbírek - skoro plný dům :), které sbírám od malička. Už v 80.letech jsem denně chodil po antikvariátech, burzách a kupoval různé "blbosti". Občas, nepravidelně něco přestávám sbírat, či se zbavuji duplikátů. To ale klidně představuje statisícové částky. Ale to není obchodování-podnikání. Nebo často měním jízdní kola, vyzkouším pár měsíců, prodám, koupím další. Obdobně u řady počítačových komponent. A toto vše nepodléhá dani z příjmů, byť se jedná o nemalé sumy.

    Něco jiného by bylo, kdybych třeba na Aukru pravidelně vystavoval 10ks nějakého nového zboží překupovaného z Číny a tučnou přirážkou - to je pak podnikání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).