Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak jsem potkal softwarovou policii od Petr - S autorem ostre nesouhlasim, nebot at si sam...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 1999 13:13

    Petr (neregistrovaný)
    S autorem ostre nesouhlasim, nebot at si sam zkusi za tu castku pracovat. Pokud je nekdo dobry programator nebo se specializuje na urcity podobor VT tezko pujde pracovat k policii. Ovsem podle meho nazoru bychom nemeli obvinovat nasi "softwarovou polici" kdyz je takto v zacatcich. Viz. "Kazdy nejak zacit musi !"
  • 18. 10. 1999 14:25

    PiNa (neregistrovaný)
    Nase softwarova policie je v zacatcich jiz nekolik let. Svadet vsechno na to, ze nejsou penize prece nejde. Kdo to nezazije na vlastni kuzi stezi uveri. Souhlasit se mnou nemusite, ale to co jsem napsal je cista realita. Bohuzel zadny nazor, se kterym by bylo mozne nesouhlasit.

    O tom, ze kazdy tyden SW policie zabasne nejakeho to palice z Annonce vim, ale problem je v tom, ze tyto pripady maji nulovou publicitu, takze si verejnost potom mysli, ze za jejich penize nic nedelaji.

    Abych citoval pana kapitana: "Vite, my jsme moc velky kolos. Pracujeme pomalu a tezce, ale kdyz uz nekoho semeleme, tak to stoji za to".

  • 18. 10. 1999 14:32

    pene (neregistrovaný)
    Prijemny den, i ja ostre nesouhlasim, tentokrat s nazorem Petra. Argument ".. at si sam zkusi za tu castku pracovat .." neni zadnym serioznim argumentem. Pokud policie mysli boj se softpiraty vazne, jak to sama prezentuje, musi vytvorit odpovidajici podminky, a pokud to nedokaze, pak at se radeji zdrzi silackych prohlaseni o potirani pocitacoveho zlocinu. Jiste, nedelam si iluze o vysi platu u policie. Urcite se najde i spousta lidi, kteri by takovouto praci delali z presvedceni. Ovsem za predpokladu, ze si nebudou nosit z domova vlastni 386ku a diskety kupovat ze sveho. Tezko lanarit nejakeho odbornika (a nemusi jit zrovna o VT) na psaci stroj, pracovni dobu od sesti do dvou a system socialnich vyhod. pene
  • 18. 10. 1999 15:36

    Dana (neregistrovaný)
    Já osobně s Petrem souhlasím. A to, že se policista ptal i na tak známé věci, jako Jestli to je hra? atd., bych nepřisuzovala pouze jeho neznalosti. Já osobně být na jeho místě, tak se zeptám taky, aby se mi potom nestalo, že by dotyčný svědek tvrdil, že o žádné hře nemluvil, že to si tam dopsal policista.
  • 3. 11. 1999 16:24

    Mlha (neregistrovaný)
    Ale ale tak to prece nejni. Kazda ryba smrdi od hlavy a o policii to plati dvojnasob. Kdyby nevyhazovaly prachy voknem (vzpomenme na Matru, jez doted nefunguje a stala 6 miliard a dalsi Koukalovy akce), tak by mneli prachy na pocitace nejakou funkcni sit a hlavne na zaplaceni odborniku. Nemuzu nevzpomenout meho nedavneho kontaktu z policii (ne SW, ale obycejnou). Byl jsem okraden (to nejni podstatne), ale oni si spis z Prachatic do Prahy predavali pul roku!! No a jak to vypadlo v Praze na sluzebne, kde jsem byl pak svedcit, to je spis namet pro tragikomicky pribeh. Mistnost, kde se sto let nemalovalo, zakourena, zaclony cerne a tam sedi dva pitomecci IQ tykve pred sebou stroj a do nej datlujou jednim prstem a maj vic preklepu nez spravnejch uhozu. Kdyby jim alespon 286ku s t602kou nekde za cenu srotu koupili. Co chcete vod kretenu, kteri nejsou schopni ani SPZky kradenejch aut dat na Internet! No a co chcete s timhle materialem delat? Leda brecet.
  • 22. 2. 2004 21:44

    Dawe (neregistrovaný)
    To je jednoduchý, nikdo to nesvádí přeci na jednoho člověka.Chyba je v kolektivu = vláda. Když by se to potíralo, byl by větší prodej originál CD, tudíž by se odváděly vyšší daně, byly by peníze, a jelikož by se zvíšil prodej, mohla byse taky snížit cena. Se snížením ceny by taky ubylo ilegálního software, protože už by se to asi nevyplatilo. Jenomže v týhle republice ještě nikdo nepochopil, že nejdřív musí začít stát a budou ho následovat ti ostatní...

    A jeden příklad Windows - cca 8000,-(až neuvěřitelný když Linux je zadarmo, max do 500,-) originál vlastní tak každý desátý až 15. Kdyby si ho koupil každý třetí, na sto lidí by si ho koupilo místo 7-10 lidí asi tak 30, výdělek by byl třikrát vyšší, =>2500,- Kč (možná spíš 3000,-) za kus. Pak by se ro už tolik nevyplatilo a nebylo by tolik lidí co by to chtělo.

    A na konec, myslíte, že je to dělat s nulovou výkoností než vůbec?
    Cao Dawe
  • 22. 2. 2004 21:47

    Dawe (neregistrovaný)
    Dobře, ale co třeba formulovat větu "Myslíte tu hru?"

    Cao Dawe
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).