Hlavní navigace

Jak se domácnosti připojují k Internetu?

24. 6. 2005
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Factum Invenio pravidelně provádí výzkum mezi aktivními uživateli domácího internetu [PDF]. Za aktivního uživatele je považována osoba, která se k Internetu připojuje nejméně jednou týdně. Z výsledků vyplývá, že dial-up poprvé není nejrozšířenějším typem připojení (pouze 19 procent). V rozšířenosti se před něj dostalo bezdrátové (25 procent) a kabelové připojení (20 procent). Při výsledcích za rok se před dial-up určite dostane i ADSL (nyní 14 procent) a mobilní připojení (nyní 11…

Společnost Factum Invenio pravidelně provádí výzkum mezi aktivními uživateli domácího internetu [PDF]. Za aktivního uživatele je považována osoba, která se k Internetu připojuje nejméně jednou týdně. Z výsledků vyplývá, že dial-up poprvé není nejrozšířenějším typem připojení (pouze 19 procent). V rozšířenosti se před něj dostalo bezdrátové (25 procent) a kabelové připojení (20 procent). Při výsledcích za rok se před dial-up určite dostane i ADSL (nyní 14 procent) a mobilní připojení (nyní 11 procent). Konec dial-upu v Čechách se blíží. (Tip: Martin Lér, Novinky.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor do května 2013 působil jako CEO srovnávače Heureka.cz, předtím pracoval v jablonecké společnosti Miton. Vystudoval Hospodářskou fakultu v Liberci a příležitostně píše svůj blog Oříšek.net.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).