Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak se krade software po česku od michal zobec - **Další naprostá pitomost, kus samolepky na počítači nemá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2012 14:24

    michal zobec

    **Další naprostá pitomost, kus samolepky na počítači nemá nic společného s tím, zda je daný software užíván legálně čili nic.**
    tohle je sporné to souhlasím, na druhou stranu Microsoft toto požaduje, je to v licenčních podmínkách. pokud se však samolepka dohledala tak se to mělo řešit domluvou . pokud by tu samolepku však nenašli tak je to porušení licenčních podmínek...

  • 18. 6. 2012 16:09

    Lol Phirae (neregistrovaný)

    Takže firma je blbá asi následovně:

    zeptal se, zda jim dají povolení vstoupit do firmy a legálnost ověřit. Aby dodal situaci na vážnosti, ihned dodal, že oni se tam mají beztak ze zákona právo dostat, a v případě, že by nebyl zájem o spolupráci, mohlo by vše probíhat „méně přátelsky“.

    To snad ani nemá smysl komentovat. Pan podnikový právník by si měl nastudovat zákony a zjistil by, že i prohlídky nebytových prostor vyžadují soudní povolení.

    Kromě firemních počítačů se začali dožadovat i prohledávání soukromých notebooků zaměstnanců, protože prý musí kontrolovat všechny počítače na provozovně a že k tomu mají právo. Po nátlaku jim bylo vyhověno.

    Viz výše.

    Za vlastní chybu se dá označit jeden z případů, kde nebyl nalepený OEM štítek na počítač. Štítek se nakonec dohledal v krabici od počítače. Opět se vyčíslila pokuta dle ceny takové licence.

    Další naprostá pitomost, kus samolepky na počítači nemá nic společného s tím, zda je daný software užíván legálně čili nic.

    Legálně je prý ovšem jedině žádost o oficiální downgrade média.

    Ufff.

    druhá strana reagovala pouze způsobem „přistupte na naše požadavky, nebo se budeme soudit“

    Ano, soud je tady od toho, aby rozhodl. Když máte právníka úplně na hovno, tak plaťte jak mourovatí a nehekejte. Dotyčnému bych vyměřenou "pokutu" strhnul z platu a urychleně s ním ukončil pracovní poměr.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).