Hlavní navigace

Jak se vede Swarmu? Zrušil veřejné plány a přichází s posíláním vzkazů

David Slížek

Myšlenka, že lidé budou zveřejňovat, kam se chystají, zřejmě nefungovala. Swarm, který se vydělil z Foursquare, přichází se změnou.

Loňské rozdělení kdysi populárního Foursquare na dvě samostatné aplikace neudělalo řadě uživatelů radost. Foursquare se změnilo v databázi recenzí na místa na nový Swarm měl umožnit check-in, sdílení vlastní polohy a plánování setkání s přáteli.

Jak se od té doby aplikacím vede, není známo, kromě údajů o celkem 55 milionech vytvořených účtech (což ovšem neříká, kolik z nich je aktivních) zatím vedení firmy žádná čerstvá čísla nezveřejnilo.

Foursquare nedávno vyšlo naproti novým uživatelům, kteří si pro používání aplikace už nemusí vytvářet účet, ale mohou rovnou sledovat doporučení na zajímavá místa ve svém okolí.

A mění se i Swarm. V nejnovější aktualizaci zrušil možnost veřejně sdílet svůj Plán (Plan), kam se uživatel chystá vydat. Tuto funkci zřejmě lidé příliš nepoužívali a není se co divit.

START17

Místo ní Swarm zavádí posílání vzkazů. Zprávu lze napsat jednomu uživateli, nebo i skupině. Právě skupinové posílání přitom zřejmě má zrušené Plány nahradit – což dává smysl, je určitě logičtější poslat pozvánku vybraným přátelům než ji hodit do pléna všech kontaktů.

Kam bude služba dál směřovat? Produktový manažer Nick Burton podle TechCrunche říká, že by se chování uživatelů aplikace mělo postupně posunout od check-inů a zjišťování, který kamarád se nachází poblíž, k posílání pozvánek k setkání. Z původní myšlenky Foursquare tak zřejmě nezůstane kámen na kameni.

Našli jste v článku chybu?
16. 3. 2015 11:17
ABC (neregistrovaný)

Jo dřív jsem foursquare občas používal. Pak přišli se swarmem stylem naše aplikace naše pravidle, budeš to používat jak mi řekneme. No tak jsem celé 4sq i se swarmem odinstaloval a od té doby již nepoužívám :o).

15. 3. 2015 12:31
Radek (neregistrovaný)

Chce to trochu nadhled. Je to asi jako s FB, sdílíte to, co uznáte za vhodné a komu uznáte za vhodné. Do swarm přátel si dáte jen toho, koho chcete. Žádná anonymní masa váš check-in neuvidí.