Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak se žije uživatelům Internetu u protinožců? od NO-Telecom - Hehe normální země-normální podmínky k životu. Jenže taty je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2002 1:50

    NO-Telecom (neregistrovaný)
    Hehe normální země-normální podmínky k životu.
    Jenže taty je ČR - nenormální země s nenormálníma podmínkama. Ale co jaká jiná země se může pochlubit takovým neochotným a neschopným operátorem jako je náš TELECOM???
    Asi žádná...
  • 3. 5. 2002 2:57

    Petr (neregistrovaný)
    Spíše jaká země se může pochlubit tak neschopnou a zkorumpovanou vládou. V tom je totiž ten problém. Telecom je tak "neschopný" jak dalece mu to vláda umožňuje.
  • 3. 5. 2002 5:04

    Jirka L. (neregistrovaný)
    Ha ha ha, Asi do toho vidis, ze? Az si zase budes myslet, ze CR je nenormalni, tak si prijed sem a sam uvidis. Takovy lidi jako jsi ty jsou ty nejhorsi. V zivote se nikam nepodivas, ale hlavne ze umis kritizovat. Tak aby bylo jasno: pustis si zpravy v televizi zde a vidis uplne to same...zkrachovala ta a ta velka spolecnost (u nas nazyvame veci pravymy jmeny - rozkradlo se to), ten a ten se soudi s byrokracii vlady o neco tak smesneho, ze ani v Cechach by se to nestalo, nekdo ukradl to a to atd. A kdyz uz jsme u toho, jak to tu perfektne funguje, tak bych napriklad doporucoval (ciste pro zchlazeni hlavy a pro vraceni se na zem) si zavolat na technickou podporu jakekoliv firmy. Jejich ukolem je totiz vzdy poslat zakaznika do.... Technicka podpora vetsine veci nerozumi, akorat na vse stale opakuje: "To neni nase chyba, chyba je nekde na Vasi strane." S tim operatorem a jeho neschopnosti docela slusne kecas. Vec by totiz mela byt pojata jako monopol ci konkurence. Telstra se v Australii chova uplne stejne jako Telecom u nas a snazi si udrzet monopol. Proc by taky ne, ze? Kazdy by to udelal. Nedavno pamatuji dokonce pripad, kdy rozesilali svym zakaznikum SMS za ktere jim potom uctovali penize. Zaclo vysetrovani od ACCC (da se rici neco jako urad na ochranu spotrebitele) a museli to stahnout.

    Prikladu na to, ze to funguje uplne stejne a v mnohych pripadech dokonce hure nez u nas by se dalo najit tolik, ze by to bylo na nekolik clanku. Ale....kdo neveri at sem bezi. Az si to tu zkusis, budes se rad vracet do Cech, tak jako mnozi.

    Co mne vsak zaujalo je jedna autorova veta: Na ceně už lidem tolik nesejde, nejedná se totiž o žádné závratné částky. No sice lze souhlasit, ze se nejedna o zavratne castky, nicmene vzhledem k mistni velke oblibe - chlastu - to zavratne castky jsou. Nevim jak ty, ale mel jsem moznost pracovat i ve velkych spolecnostech a bankach a muzu ti rict, ze prumerny Australan nema na konte ve 40 letech usporeno vice jak 2.000$ (asi tak 36.000KC), zije v najemnim byte a mimo Australii se podival nanejvys na svatebni ceste. Zato na chlast...na ten bude porad. Jeste maly dodatek k modelove situaci cislo jedna (kazdodenni pripojovani): zapomel jsi na pausal, ten platis vzdy Telstre (20$ mesicne) a pokud jsi pres jineho operatora a on nevlastni ty draty primo (jako ze vetsina dratu skutecne porad patri Telstre), tak ti uctuje ten samy poplatek, ktery pak on plati Telstre.

  • 3. 5. 2002 18:56

    David Viktora (neregistrovaný)
    Aspoň máme co závidět - ty možnosti jsou opravdu mnohem lepší než u nás. Co je mi platná dobrá, ale drahá a hlavně jediná možnost připojení k Internetu od ČT, když si nemám z čeho vybrat a nemám možnost srovnávat? (obrazně řečeno, samozřejmě)
    Trochu jsem nepochopil, jak s celou věcí souvisí "chlast"?
  • 5. 5. 2002 6:53

    Jirka (neregistrovaný)
    No tim chlastem jsem chtel rict, ze to neni tak, jak autor clanku popisuje. To znamena, ze australani nemaji tolik penez jak by se mohlo zdat. Jelikoz je zde hodne drahe ziti (vydaje na dopravu, najem) a to malo co jim zbyde, tak utrati za chlast - to znamena neusetri na neco jineho.

    TO Bedrich Listopad: na tohle bych ti rad rekl, ze to rozhodne neni pravda. Cesi mozna chlastaji hodne, ale ve srovnani s Australanama je to nic. Zde je synonymum pro kazdy svatek jedine: "Ozrat se do nemoty a co nejvice se pak poblejt."
    Jsi tu nyni, ze jsem tak smely?

  • 4. 5. 2002 1:29

    Bedrich Listopad (neregistrovaný)
    Mam pocit, ze jediny kdo nejvice v Australii chlasta jsou Cesi co tam pracuji nelegalne. Nejlepe 2 prace a vecer prijit domu a vychlastat co nejvice piv, jit spat a znovu do prace.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).