Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak "zlegalizovat" P2P síť od Petr J. - 1. Cele ty recicky o nelegalnim BT apod...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 9. 2005 14:14

    Petr J. (neregistrovaný)
    1. Cele ty recicky o nelegalnim BT apod jsou zcestne. nelegalni muze byt pouze chovani jeho uzivatelu. Vychazi to z podstaty veci a nechapu jak to nemuze byt nekomu jasne.

    2. "komercni" sw se jiz davno (a zcela legalne!) po torrentech pohybuje - lze tak ziska napriklad mandrakelinux.

    3. hacek je v tom, ze je ke stazeni zdarma. Torrent funguje jako ostatne vsechna P2P spojeni na hw uzivatelu a jejich linkach.
    Jestli prijde jakasi firma s nabidkou >stahni si nas film a zaplat nam za zaslani klice< (nebo neco obdobneho) poslu ji nekam, jestli chce neco distribuovat, tak ne na mem HW a me lince! AT si ten super server a linku LASKAVE plati sama!

    ahoj Petr.

  • 1. 10. 2005 2:01

    Mark (neregistrovaný)
    Jina vec by ovsem byla, kdyby byl pokles distribucnich nakladu i nalezite vyjadren i poklesem ceny za licenci k titulu ziskanym touto cestou. Co rikate, to uz by slo, ne? Za 600,- z kamenych obchodu, za 200,- z FTP/HTTP (proste C/S), za 50,- z P2P :-)
  • 1. 10. 2005 10:41

    Pepa (neregistrovaný)
    Spousta lidí platí připojení k internetu paušálem a pokud nemají nějaký drastický limity na přenos dat, tak je celkem jedno jestli krom 20KB/s downloadu je ještě 1KB/s upload nebo 20KB/s upload. Elektřiny kterou navíc spálí CPU také není závratné množství. Tak prostě si to připočítejte k ceně filmu. Nebude stát 100 Kč, ale 110 Kč. Jak už jsem psal, je to stejné jako když zajedeš do krámu autem a zaplatíš benzín. Ano, benzín projedeš jen sám, přes BT poskytneš část své kapacity linky někomu jinému, ale když bys neposkytl, tak by server padnul přetížením a nestáhl by jsi si nic. Nebo by to bylo daleko draží -- víc než ta troška energie a kapacity linky.

    Takže pokud licence (zaslání klíče) bude levnější než cena v kameném obchodě, což bude o dost, tak je to naprosto v pořádku.
  • 4. 10. 2005 12:47

    Petr J. (neregistrovaný)
    Rozumim, a svym zpusobem mas jiste pravdu...
    Mam vsak za to, ze tyto skryte naklady se velmi obtizne vycisluji. Navic vetsina lidi se analyzou tohoto typu neni vubec schopna ci ochotna zabyvat a v pripade vhodneho nastaveni cen ta firma bude vydelavat za pomoci vaseho vybaveni - a me to prijde proste netransparentni a tim i nesolidni.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).