Hlavní navigace

Jaxer aneb pokročilý JavaScript na straně serveru

11. 2. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Aptana nedávno vydala Jaxer 1.0, ostrou verzi svého „ajaxového serveru“. Základem je zdrojový kód Firefoxu 3 s doplněným rozhraním k databázím a souborovému systému. To umožňuje psát aplikace v JavaScriptu i na straně serveru, zbavit se přeskakování mezi jazyky a opakovaně využít část zdrojového kódu na obou stranách (např. validace). Přestože to není jediný pokus o server-side JavaScript, pravděpodobně patří k těm nejvíc životaschopným. Podrobnosti nabízí dnešní článek Jaxer aneb…

Společnost Aptana nedávno vydala Jaxer 1.0, ostrou verzi svého „ajaxového serveru“. Základem je zdrojový kód Firefoxu 3 s doplněným rozhraním k databázím a souborovému systému. To umožňuje psát aplikace v JavaScriptu i na straně serveru, zbavit se přeskakování mezi jazyky a opakovaně využít část zdrojového kódu na obou stranách (např. validace). Přestože to není jediný pokus o server-side JavaScript, pravděpodobně patří k těm nejvíc životaschopným. Podrobnosti nabízí dnešní článek Jaxer aneb pokročilý JavaScript na straně serveru ze sekce Zdroják na našem sesterském serveru Root.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).