Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Je cosi shnilého ve státě ICT od Vlastimil Vesely - Pane Ptacku, kazdy stat ve svem vlastnim zajmu a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2002 12:11

    Vlastimil Vesely (neregistrovaný)
    Pane Ptacku,
    kazdy stat ve svem vlastnim zajmu a zajmu svych obcanu by mel podporovat konkurencni prostredi - v telekomunikacich i jinde, formou zrizeni nezavislych regulacnich organu i jinak.

    Po nicem jinem ten clanek nevola. Autor nechce, aby stat zasahoval do Vasich obcanskych prav a svobod, ale aby zadny subjekt na trhu nebyl zvyhodnovan na ukor jinych.

    To se vsak v pripade Ceskeho Telecomu deje, ceny rostou (zatimco v jinych statech klesaji) a negativne to dopada na klicovy segment ekonomiky a neprimo i na Vasi zivotni uroven.

    Nevim tedy, proc hazete jedovatou slinou po panu Peterkovi, kdyz jako jeden z mala se tematu systematicky venuje a vcas upozornuje na excesy, kterych se stat v tomto dopoustel a dopousti. Myslim, ze by si zaslouzil spise podekovani a podporu.

    Vlastimil Vesely

    P.S. K ankete - samozrejme, ze problem je v tom, ze podil v CTc stale neni odprodan a stat usiluje o zvyseni hodnoty sveho podilu. Jenze doba ted bohuzel neni pro prodej prizniva. To se melo stat jiz davno.
  • 22. 2. 2002 13:20

    Petr Ptáček (neregistrovaný)
    Pane Veselý, jedovatou slinu po panu Peterkovi neházím, pouze vyjadřuji svůj nesouhlasný názor s přístupem pana Peterky - již řadu let ve svých článcích prezentuje jednoznačný příklon k autoritativní a záchranné roli státu.

    Zároveň si, pane Veselý, dovolím oponovat v oblasti klesání cen. Celosvětově ceny jen a pouze stoupají. Je to přirozený důsledek inflace. Jenom šílený socialista může být přesvědčen, že stoupaní cen není normálním jevem.

  • 23. 2. 2002 9:50

    haha (neregistrovaný)
    Vážení, zkuste se někdy objektivně zamyslet nad tím co píšete proti Telecomu. Všichni alternativní operátoři si mnou ruce, že Telecom napravuje ceny, protože jim budou lépe vycházet jejich bus-plány v červených číslech. Kdo nabídl něco lepšího - musím se smát, když vidím boj Contactelu o lidičky pod tarifem Home-mini. Každý kdo mluvíte o drahém internetu si vlezte na stránky OECD, dobře si tam přečtěte co píšou, vezměte to na paritu kupní síly a pak teprve srovnávejte. Pravda je taková, že hodina internetu stojí jako jedno kafe, či jedno pivo v normální hospodě - to vám přijde draho??
    Již brzy (120) dnů se dozvíme ceny konkurence pro alternativní volání, žádný pád neočekávám, Vy ano?

    Cenu Telecomu zničil Peltrám a jeho nohsledi a měli by za to být bráni k zodpovědnosti, protože ochudili nás všechny. Jistě by se na webu našlo prohlášení Zemana na Žofínském fóru, že za Telecom chce 4OO miliard korun, teď nedostane ani 20% téti částky.


  • 23. 2. 2002 12:09

    David Weil (neregistrovaný)
    Máte na mysli např. http://www1.oecd.org/dsti/sti/it/cm/stats/isp-40hrs.htm? Ať koukám, jak koukám, tak v paritě v kupní síly jsme vesele úplně poslední. Pokud je pro Vás levné to, co stojí nejvíce, pak určitě souhlsím - máme nejlevnější internetové připojení ;)).

    A koneckonců i v absolutních číslech jsme spíše v té dražší polovině... :(


    Mohu se pochopitelně mýlit. Třeba máte přesvědčivé argumenty, že připojení je tady levné. Pokud je máte, napište je, drahý anonyme.

    btw - více mne ochuzuje neustálé prodlužování monopolu (a je v tuto chvíli jedno, jestli to jsou hlasové služby, nebo třeba železniční doprava). A Zemam koneckonců může ctít cokoli. ;) Klidně ať si přitom i dupne. ;)

  • 24. 2. 2002 2:29

    hahaha (neregistrovaný)
    Doporučoval jsem "dobře přečíst", nikoli koukat na obrázek. Ten je totiž - budete-li opravdu číst založen na jiných datech roku 99, tedy žádný I-2000, ale přepočtěte si loňské nebo současné ceny a potom srovnávejte, pro dokreslení 40 hodin v offpíku, není 35 doláčů, jak tam píšou, ale cca 16-17. Argument, že hodina připojení 16 Kč je cena piva v normální hospodě jste mi nevyvrátil, teda taky znám hospody s pivem za stovku.
    BTW monopol taky nemám rád, ale lišíme se v tom, že nevěřím, že nabídka tzv. alternativních operátorů bude lepší, mimo jiné proto, že jsou téměř všichni jsou vlastněni daleko většími monopolisty, než Telecom.
  • 25. 2. 2002 11:21

    Vlastimil Vesely (neregistrovaný)
    > Pane Vesely, jedovatou slinu po panu Peterkovi nehazim, pouze vyjadruji svuj nesouhlasny nazor s pristupem pana Peterky - jiz radu let ve svych clancich prezentuje jednoznacny priklon k autoritativni a zachranne roli statu.

    Nikdy jsem nic takoveho v jeho clancich nenasel. Vola pouze po spravdlivych pravidlech hry, ktere nemuze nastolit na trhu nikdo jiny nez stat.

    > Zaroven si, pane Vesely, dovolim oponovat v oblasti klesani cen. Celosvetove ceny jen a pouze stoupaji. Je to prirozeny dusledek inflace. Jenom sileny socialista muze byt presvedcen, ze stoupani cen neni normalnim jevem.

    V oblasti telekomunikacnich poplatku ceny v poslednich letech rapidne klesaji v prime umere k deregulaci trhu. Stoupat mohou jen diky monopolu. Podivejte se na statistiky OECD. Pokud tedy zminujete dozvuky socialistickeho mysleni, tak prave to pan Peterka clankem kritizuje.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).