Hlavní navigace

Jerry Yang: odcházím z postu šéfa Yahoo

18. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zakladatel a současný CEO internetového portálu Yahoo, Jerry Yang, oznámil svůj záměr odstoupit ze své funkce. Oficiálních důvodů je celá řada, ale akcentována byla zejména nelichotivá finanční situace společnosti, čistý zisk totiž klesl ve třetím čtvrtletí o 64 procent. Připomenuto bylo také selhání při vyjednání s Microsoftem o prodeji. Budu dělat vždycky to, o čem jsem přesvědčený, že je správné pro společnost, stálo prý v e-mailu, ve kterém se Yang loučil se všemi zaměstnanci. Roy Bostock,…

Zakladatel a současný CEO internetového portálu Yahoo, Jerry Yang, oznámil svůj záměr odstoupit ze své funkce. Oficiálních důvodů je celá řada, ale akcentována byla zejména nelichotivá finanční situace společnosti, čistý zisk totiž klesl ve třetím čtvrtletí o 64 procent. Připomenuto bylo také selhání při vyjednání s Microsoftem o prodeji. Budu dělat vždycky to, o čem jsem přesvědčený, že je správné pro společnost, stálo prý v e-mailu, ve kterém se Yang loučil se všemi zaměstnanci. Roy Bostock, předseda představenstva Yahoo prohlásil, že Yang setrvá ve své funkci do té doby, než se za něho podaří najít adekvátní náhradu. (Businessweek­.com, Techcrunch).

Aktualizace: ačkoliv se objevily spekulace, že Yang opouští Yahoo, podle oficiálního vyjádření převezme pozici ředitele strategie. Sám Jerry Yang vydal prohlášení na svém blogu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).