Hlavní navigace

Jiří Hlavenka investuje do brněnské firmy xBizon

19. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jiří Hlavenka, zakladatel vydavatelství Computer Press a e-shopu Vltava.cz, se rozhodl majetkově vstoupit do společnosti xBizon, s.r.o. Společnost xBizon v současnosti provozuje pět webových portálů, z nichž tři jsou zaměřeny na služby pro internetové prodejce. Magazín Netshopper.cz překládá informace z oblasti online obchodování, projekt Kramky.cz přináší platformu internetového obchodování a trojici doplňuje nezávislá databáze dárků Darkoviny.cz. Společnost navíc provozuje další dva webové…

Jiří Hlavenka, zakladatel vydavatelství Computer Press a e-shopu Vltava.cz, se rozhodl majetkově vstoupit do společnosti xBizon, s.r.o. Společnost xBizon v současnosti provozuje pět webových portálů, z nichž tři jsou zaměřeny na služby pro internetové prodejce. Magazín Netshopper.cz překládá informace z oblasti online obchodování, projekt Kramky.cz přináší platformu internetového obchodování a trojici doplňuje nezávislá databáze dárků Darkoviny.cz. Společnost navíc provozuje další dva webové magazíny. Zatímco projekt Napalubu.cz je určený milovníkům plavby po moři, magazín Nazeleno.cz čtenářům radí, jak na úspory energií a zdravý životní styl.

Výše Hlavenkovy investice je podle obchodního rejstříku 23,8%, finanční plnění za ni nebylo oznámeno. Spolumajitelem je i Jan Svoboda, jeden ze spolumajitelů NetDirectu (37%), kde Jiří Hlavenka drží podíl 13%. O účasti Hlavenky v projektech xBizon se hovořilo již delší dobu, ale až nyní byla oficiálně potvrzena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).