Hlavní navigace

Jiří Paroubek a Deredes se přetahují o doménu paroubek.eu

10. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jiří Paroubek požaduje po společnosti Deredes převod domény paroubek.eu na svou osobu. Původně chtěl jen její uvolnění, ale nyní prý kvůli obavám z doménových spekulantů pozměnil žalobu a u soudu se hodlá domáhat převodu domény na sebe. Deredes je společnost Aleše Slabého, známé kontroverzní postavy českého internetového prostředí. Dnes je na doméně paroubek.eu pouze přesměrování. V minulosti ale stránky na ní běžící nabízely například odměnu za sesazení tehdejšího premiéra Jiřího Paroubka: 10…

Jiří Paroubek požaduje po společnosti Deredes převod domény paroubek.eu na svou osobu. Původně chtěl jen její uvolnění, ale nyní prý kvůli obavám z doménových spekulantů pozměnil žalobu a u soudu se hodlá domáhat převodu domény na sebe. Deredes je společnost Aleše Slabého, známé kontroverzní postavy českého internetového prostředí. Dnes je na doméně paroubek.eu pouze přesměrování. V minulosti ale stránky na ní běžící nabízely například odměnu za sesazení tehdejšího premiéra Jiřího Paroubka: 10.000.000,–Kč je částka, která bude vyplacena tomu, kdo sesadí Paroubka z předsednictví ČSSD a vlády samotné.

BRAND24

To byla až mírnější varianta výzvy. Původně stránky hlásaly 10 000 000 Kč za hlavu Paroubka. Naposledy se například na paroubek.eu objevila výzva Tato webová stránka by měla zorganizovat vaječný odboj započatý hrdinně v Kolíně. Zvolme si vrhače z blízkosti měst Paroubkovy volební cesty! Kontaktujte nás a my Vám zaplatíme pokuty. Šéf ČSSD chce nyní doménu získat pro sebe a soudce podle ČTK společnosti Deredes doporučuje, aby se s Jiřím Paroubkem dohodla mimosoudně, protože prý pravděpodobně rozhodne ve prospěch šéfa ČSSD.

Aleš Slabý to ale odmítá. Mám právo na svobodu slova a mám právo uveřejňovat své názory, uvedl podle ČTK s tím, že doménu nabízel ČSSD k odkupu za sto tisíc korun, ale ta neměla o koupi domény zájem. Společnost Deredes u soudu dříve argumentovala také tím, že doménu prý převedla na americkou společnost. S touto taktikou ale neuspěla. Společnost postupovala proti předběžnému opatření a převody jsou proto neplatné, uvedl soudce Tomáš Novosad. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).