Hlavní navigace

John McAfee se vrací. Bude šéfovat investičnímu fondu

10. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Využít jméno slavného bouřliváka se rozhodl malý investiční fond MGT Capital Investments.

Založil jednu z kultovních antivirových společností a prodal ji za osm miliard dolarů, v Belize byl obviněn z vraždy a výroby drog. Po dramatickém útěku se dostal zpátky do Spojených států. 

McAfee se považuje za léčitele – bojovníka proti virům. Strašlivě zbohatl, ale po roce 2000 si uvědomil, že být obyčejným boháčem ho nebaví. Teď se zřejmě vrací na scénu. A tentokrát jinak, než ve virálu před dvěma lety. 

Chce být zase hráčem v bezpečnostním byznysu. Potom, co se nabízel FBI jako muž na černou práci, který vyřeší jejich problém se zablokovaným iPhonem, se stal šéfem investičního fondu MGT Capital Investments, který se dosud zaměřoval na mobilní hry, on-line kasina a internetové sportovní manažery. 

Tipy C

Podle agentury Reuters se má firma přejmenovat na John McAfee Global Technologies Inc a v plánu by měla mít nákup firem jako je třeba bezpečnostní D-Vasive, spadající pod McAfee. Za podíl ve firmě MGT nabízí 300 tisíc dolarů v hotovosti a necelých 24 milionů v akciích sebe sama. John McAfee se tak zřejmě chce zase vrátit do svého byznysu. 

„John vždycky hledal něco víc,“ vzpomíná jeho bývalá přítelkyně Jennifer Irwin. Během své miliardářské kariéry založil leteckou školu i jógové studio, začal psát knihy o spiritualitě. Když přišla v roce 2008 krize, prodal všechna auta, letadla i své rezidence po celé Americe a odjel do Karibiku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).