Hlavní navigace

K-Meleon 1.5.3: další opravná verze založená na Firefoxu 2

12. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Alternativní prohlížeč K-Meleon se dočkal nové verze označené jako 1.5.3. Tvůrci implementovali jádro Gecko ve verzi 1.8.1.21, které oproti předchozí verzi opravuje několik bezpečnostních chyb. Bylo přidáno také kvarteto oprav týkajících se přímo prohlížeče. K-Meleon je však stále založen na Firefoxu 2 a je velkou neznámou, kdy se jeho tvůrci přesunou k Firefoxu 3. Největší pozornosti se těšil před několika lety, kdy se jevil jako slibný projekt, protože byl výrazně obratnější než tehdy…

Alternativní prohlížeč K-Meleon se dočkal nové verze označené jako 1.5.3. Tvůrci implementovali jádro Gecko ve verzi 1.8.1.21, které oproti předchozí verzi opravuje několik bezpečnostních chyb. Bylo přidáno také kvarteto oprav týkajících se přímo prohlížeče.

K-Meleon je však stále založen na Firefoxu 2 a je velkou neznámou, kdy se jeho tvůrci přesunou k Firefoxu 3. Největší pozornosti se těšil před několika lety, kdy se jevil jako slibný projekt, protože byl výrazně obratnější než tehdy aktuální verze Firefoxu. Nabídl navíc i pokročilé funkce jako je třeba podpora gest myší. V posledních měsících ale vycházejí výhradně opravné verze.

Aktuální K-Meleon 1.5.3 si můžete stáhnout i ze Slunečnice.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).