Hlavní navigace

Názor k článku Internetové kavárny na rozcestí od Karel Wolf - To je opravdu zvláštní, jak pročítám vaše příspěvky,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2008 11:23

    Karel Wolf
    To je opravdu zvláštní, jak pročítám vaše příspěvky, nemohu se ubránit dojmu, že jste měl doposud mimořádnou smůlu, osobně jsem se zatím s notebookem připojil kdekoli, kde jsem potřeboval a to s řadovou integrovanou kartou (Intel Wireless Wifi Link 4965AGN) bez externí antény.

    Je sice pravda, že speciálně hotely a letiště představují v tomto ohledu zpátečnické instituce, ale zpravidla se dá situace řešit. Jeden příklad za všechny, na nedávné bezpečnostní konferenci pořádané v hotelu Diplomat: hned jak zapnu počítač nabízejí se mi v „géčkovém“ režimu dva zpoplatněné hotelové hotspoty, přepnu do béčka a hned se mi zobrazí dvě nezabezpečené sítě, před hotelem se dá chytit další (ESSID: netteamcz_gw_evropska_2,4ghz). Co se týče letiště, pokud vám jde o Ruzyň (PRG), tak zde se můžete připojit třeba právě přes vámi shazovaný hotspot KFC, nachází se poblíž terminálu B. Pokud cestujete autem, tak možná víte, že free hotspot mají dnes skoro všechny benzínky Shell a většina nových benzínek ÖMV.

    Včera jsem si udělal malou procházku po centru Prahy a opět jsem se připojil na všech (víceméně náhodně vybraných) místech, asi největší jistotou je samozřejmě horní část Václaváku, kde chytnete hned osm sítí.

    Pokud máte problém s intuitivním vyhledáváním míst s bezplatným WiFi signálem, zkuste se před cestou do inkriminované oblasti poradit s nějakou databází, osobně vám mohu vřele doporučit třeba tuto: http://map.airdump.net (patří k poměrně kvalitnímu portálu zaměřeném na wardriving).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).