Hlavní navigace

Kam kráčí moderní mobilní web? Dozvíte se na Mobile Internet Foru

25. 9. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Data, trendy a praktické zkušenosti ze světa mobilního internetu, sítí a aplikací, včetně mobilního bankovnictví, přináší Mobile Internet Forum 2018.

Jak do mobilních aplikací proniká rozšířená realita a jaké je její možné marketingové využití? Jaký software a jaké technologie můžeme očekávat na trhu v následujících několika letech? Jak je to s bezpečností mobilních zařízení a mobilních plateb? To je jen zlomek otázek, na které odpoví 11. ročník konference Mobile Internet Forum.

BRAND24

  • Akci zahájí výkonná ředitelka Sdružení pro internetový rozvoj v České republice Kateřina Hrubešová. Na mobilní internet se podívá pod lupou NetMonitoru.
  • Specifikům implementačního procesu nových mobilních aplikací na trh se bude věnovat Pavel Mikulenka z Reinto. Na příkladu ukáže vhodné distribuční kanály ke konečnému zákazníkovi.
  • Nezávislý specialista na optimalizaci rychlosti načítání webů a CSS Martin Michálek vystoupí s přednáškou: „Web rychlý jako blesk“ s důrazem na technologii AMP od Google. Michálek je autorem blogu a odborného podcastu Vzhurudolu.cz. Ukáže nám několik častých chyb při vývoji responzivního webu i jak je možné webařské týmy kontrolovat.
  • Prezentace Petra Steinera z Avatar Media se zaměří na možnosti rozšířené a virtuální reality za použití mobilních technologií. Jaké je její využití pro marketing? Podíváme se na rozvoj wearables (hodinky, brýle) ve spojení s cloudovým řešením.

Mobilní aplikace ve světě bankovnictví a plateb

  • Jak Google Pay změní platby a checkout v e-commerce? Petr Šmíd, marketingový ředitel společnosti Google pro střední a východní Evropu, představí nástroj pro obchodníky, který zásadně zjednoduší svět online plateb pro koncové zákazníky. Ti se totiž často nechali právě kvůli problémům a složitosti od online placení odradit.
  • Naváže zástupce MONETA Money bank Jan Hruška, aby nám kromě statistik placení chytrým telefonem pomocí Google Pay ukázal pohodlné bezkontaktní platby přes chytré hodinky Garmin a Fitbit.
  • V panelové diskuzi se zeptáme zástupců tuzemských bank, jak mobilní platby změní praxi obchodníků a návyky spotřebitelů. Je na čase hodit peněženky a platební karty do koše? Nahradí je v blízké budoucnosti mobilní telefony?
  • Digitalizaci inventury se bude věnovat Vojtěch Dušek ze společnosti eMan na případové studii z pojišťovny UNIQA.

Bezpečnost

  • V dnešní době nabízí v podstatě každá finanční instituce bankovnictví v telefonu. Jak je to ale s bezpečností? Varovat nás před sociálním inženýrstvím útočníků bude Václav ZubrESET software.
  • Bezpečnost současných mobilních zařízení a matematicko-fyzikální technologie ochrany platebních aplikací bude řešit kryptolog Tomáš RosaRaiffeisenbank.

Od mobilních aplikací ke smart autům

  • Automobilka ŠKODA AUTO vytvořila ve spolupráci se společností eMan dvě mobilní aplikace, které představují první krok na cestě k chytrým autům. ŠKODA OneApp slouží jako infotainment vozu do kapsy a aplikace ŠKODA Connect funguje jako dálkové ovládání vozu. Podívejte se s námi, jakým způsobem reflektují moderní trendy a co nás čeká v budoucnosti.
  • Své aplikace má i státní sektor. Jan Kalina z Ministerstva vnitra ČR nám představí přihlašování do datových schránek přes mobilní aplikaci Ministerstva vnitra ČR.

Celý program a kompletní sestavu řečníků konference naleznete na našich webových stránkách, kde se můžete i pohodlně zaregistrovat. Zavítejte s námi 31. října do Konferenčního centra City na Praze 4, Na Strži 1702/65.

Organizátory konference jsou TUESDAY Business Network a Lupa.cz. Partnery akce jsou eManESET software a KPMG Česká republika, s. r. o. Produkčně akci zajišťuje vydavatelství Internet Info a mediálně ji odporují Dotekomanie.czJa­blíčkář.cz, Letem světem Applem, mobilenet.czSMARTmania.cz a Ty­internety.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).