Hlavní navigace

Kaspersky Mobile Security 9 přichází i v češtině

13. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na trh byla uvedena česká verze Kaspersky Mobile Security 9, tedy dalšího bezpečnostního řešení pro chytré mobily, které se zaměřuje i na minimalizaci škod při ztrátě nebo odcizení zařízení. Kaspersky Mobile Security 9 konkrétně podporuje zařízení vybavená systémy Symbian nebo Windows Mobile. Majitelům mobilů umožňuje dálkové zablokování zařízení a vymazání veškerých obsažených dat. Na seznamu funkcí je lokalizace telefonu přes GPS, kterou lze použít jak pro nalezení ztraceného mobilu, tak pro…

Na trh byla uvedena česká verze Kaspersky Mobile Security 9, tedy dalšího bezpečnostního řešení pro chytré mobily, které se zaměřuje i na minimalizaci škod při ztrátě nebo odcizení zařízení. Kaspersky Mobile Security 9 konkrétně podporuje zařízení vybavená systémy Symbian nebo Windows Mobile. Majitelům mobilů umožňuje dálkové zablokování zařízení a vymazání veškerých obsažených dat. Na seznamu funkcí je lokalizace telefonu přes GPS, kterou lze použít jak pro nalezení ztraceného mobilu, tak pro lokalizaci dětí v rámci rodičovské kontroly.

Myšleno je i na neautorizovanou výměnu SIM karty v mobilu. Kaspersky Mobile Security 9 v takových případech zpraví majitele telefonu a odešle informaci o poloze mobilu. Posílit soukromí má koncept bílé a černé listiny pro příjem hovorů a zpráv. Součástí produktu Kaspersky Mobile Security 9 je pak také antivirová ochrana a firewall. Podobně vybavených bezpečnostních řešení pro smartphony se objevuje více. Nedávno například vyšla ostrá verze ESET Mobile Security (česká lokalizace má přijít v říjnu). (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).