Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kde má Microsoft můj recovery key z BitLockeru? Opravdu v cloudu? od 2ephyr - Tak paranoiou to sice zavani, ale obcas neni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2016 19:44

    2ephyr (neregistrovaný)

    Tak paranoiou to sice zavani, ale obcas neni na skodu.
    Obecne klic v cizim drzeni povazuju za spatnou vec. Tim spis, kdyz to jednomu dela nekdo potichu za zady a poradne mu to nerekne, pak se nelze divit, ze je z toho "senzace ala bulvar".

    K datum se da dostat i bez fyzickeho drzeni zarizeni, to bychom uz v dnesni dobe mohli vedet, ze Kefalin.

    No a na zaver, obecne ta veta o co nejmene subjektech platit muze (a taky zavani paranoiou), ale zrovna u M$ bych rekl, ze mit toho od nich radsi co nejmin. Jinak je to podobna strategie, jako si rict, ze kdyz mam v kompu neco od Adobe, tak si poridim taky vsechno od nich. Toz proc ne, bude to jeden zdroj. Spolehlive deravy jak cednik..

  • 1. 1. 2016 14:41

    klapaciuss (neregistrovaný)

    Docela by mě zajímalo jakou bezpečnostní klasifikaci by data na PC/tabletu musela mít, aby bylo považováno za hrozbu, že šifrovací klíč je uložen na MS cloudu. To by byl samozřejmě problém pro klasifikaci přísně tajné, ale pochybuji, že někdo něco takového nosí na tabletu nebo notebooku. Apropo - šifrujete si telefonní hovory? Tam taky data protékají přes infrsatrukturu třetího subjektu. :-)

  • 1. 1. 2016 17:16

    Tomáš2 (neregistrovaný)

    aneb jak udělat z komára velblouda, až se probudí bulvár, budou toho noviny plné :-D.

    Ve firemní prostředí je možné klíč ukládat na doménu. Celý postup je již řadu let řádně popsaný v manuálech už od osmiček. Tahle věc tam je jenom kvůli pohodlný uživatelů.

    Ano, občas mi tahle tendenční paranoa připadá dost mimo, na jednu stranu facebook, nechráněné telefony, synchronizace všude možně, nezabezpečený počítač, historie prohlížeče, veřejné wifi, na druhou stranu packet inspection u mobilních operátorů, dns historie, emaily u střetích stran bez alespoň vynuceného ssl/tls atd. a stejně bude lidem nejvíce vadit, když dodavatel operačního systému má teoreticky přístup k mým datům a vůbec jim nevadí, že ten stejný subjekt má přístupné zdrojové kódy a může si klikoliv jakoukoliv slabinu udělat sám a propagovat přes automatické aktualizace.

    Stejně skončím u toho, že buď počítače nebudu používat nebo budu někomu věřit. Obecně je ale dobré věřit co nejméně subjektům, tj. když už mám Windows, raději budu mít co nejvíce softwaru od MS.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).