Hlavní navigace

Kdo píská na Internetu fauly?

17. 3. 2000
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firmy nabízející webhosting řeší, jak postihovat klienty, kteří se podle jejich uvážení nechovají dost seriózně. Pozastavení stránek spolu s veřejným varováním uživatelů použila firma P.E.S. Consulting. Je chování hostitele v tomto případě etické? Jak ale postihovat firmy, které považují Internet za čistě svoje hřiště, kde nikdo neodpíská porušení pravidel?

Každý, kdo chtěl 8. a 9. března navštívit stránky s televizním programem pod adresou tvprogram.cz, si musel chvíli počkat. Společnost P.E.S. Consulting, která tyto stránky hostuje, před ně umístila varování, které načítání tohoto televizními fanoušky velice vyhledávaného programu o minutu zdrží.

Důvod? Provoz těchto stránek byl pozastaven z důvodu porušování pravidel stanovených poskytovatelem služeb, kterým je www.pes.cz. Z tohoto serveru byly ve velkém množství distribuovány erotické materiály. Jednání majitele TVprogramu považujeme za nevhodné, v rozporu s naší smlouvou a našimi podmínkami, hlásalo žluté varování. Je to výstraha, řekl k tomu Josef Grill, zástupce firmy P.E.S. Consulting. Na serveru TVprogram.cz je umístěna obrovská zásobárna erotických materiálů, které jsou stahovány někam jinam. Po krátkém hledání jsme přišli na to, že obrázky a videa slouží pro velmi navštěvovaný erotický server, vysvětlil Grill.

Spolupráce s TVprogramem, který je s největší pravděpodobností spravován karvinskou firmou goNet, bude zřejmě ukončena. Tato malá podnikavá firma, která si zřejmě bez velké újmy přesune své stránky jinam, však stojí i za jinými, přinejmenším podivnými Internetovými službami. Do jejího portfolia totiž spadá také projekt MAMto.cz, který se profiluje jako reklama bez zábran. Podle základních informací umístěných na stránkách by tento systém měl sloužit k zvýšení návštěvnosti serverů se skupinami zájmů o erotický materiál, MP3 a warez pomocí výměnného umisťování reklamních bannerů.

BRAND24

Při tomto složení služeb ani nepřekvapí, že přístup na MAMto vede také přes adresu mrlinx.cz, což je, jak je asi všem známo, parafráze na známou agenturu Mr Linx, která se výměnou reklamních bannerů už delší dobou docela úspěšně zabývá. Otázkou zůstává, zda tuto adresu goNet použila jako vtip, nebo jestli spíše parazituje na už vybudované pověsti jiných, aby zvýšila návštěvnost.

Zástupci stránek Tvprogram zatím svoje stanovisko neposlali, v případě, že se tak stane, zveřejním jej v diskusi.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).