Hlavní navigace

Kindle míří do světa, ve Spojených státech půjde dolů s cenou

8. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Amazon.com chce se svou hardwarovou čtečkou elektronických knih jménem Kindle expandovat po Spojených státech i do dalších zemí včetně Číny a většiny zemí Evropské unie. Celkem má tento vcelku zajímavý kus hardwaru dorazit na trh ve více než sto zemích světa. Podle analytiků tím má dojít k přiostření boje ve slibně se rozvíjejícím tržním segmentu s elektronickými knihami. Kindle bude stát 279 dolarů. Doma ve Spojených státech půjde Amazon.com s cenou dolů. Kindle tam z dosavadních 299 dolarů…

Amazon.com chce se svou hardwarovou čtečkou elektronických knih jménem Kindle expandovat po Spojených státech i do dalších zemí včetně Číny a většiny zemí Evropské unie. Celkem má tento vcelku zajímavý kus hardwaru dorazit na trh ve více než sto zemích světa. Podle analytiků tím má dojít k přiostření boje ve slibně se rozvíjejícím tržním segmentu s elektronickými knihami. Kindle bude stát 279 dolarů. Doma ve Spojených státech půjde Amazon.com s cenou dolů. Kindle tam z dosavadních 299 dolarů zlevní na 259 dolarů. Má se tak cenově přiblížit konkurenčním čtečkám elektronických knih.

Uživatelé čtečky Kindle, s jejímž prodejem se na nových trzích začne už 19. října, si budou moci vybírat z více než 200 000 knih v angličtině. V nabídce má být také přes 85 mezinárodních i amerických časopisů a novin. Amazon.com vidí v prodeji čtečky a elektronických knih velkou budoucnost. Více informací o čtečce Kindle si můžete přečíst na stránkách Wikipedie. (Yahoo Tech)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).