Hlavní navigace

Názor k článku Klepni pravym, dědo od Zdenek - DiskuseKlepni Zpatky k projektu 1) Abych se nejdřív představil: čtvrtým...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2003 18:54

    Zdenek (neregistrovaný)
    DiskuseKlepni
    Zpatky k projektu
    1) Abych se nejdřív představil: čtvrtým rokem předseda Seniorklubu se 200 členy.
    V principu ideu sponzorované/dotované výuky počítačového a
    zejména internetového minima bych uvítal. Ovšem: z těch 200 lidí jsou tak 2, kteří mají doma počítač s připojením na Internet. - Ti tento projekt nepotřebují; ti jsou téměř na úrovni strýce p. ing. Hovorky (příspěvek z 27.02.). Mimochodem, žádný není na úrovni generálských důchodců (příspěvek M. Kopty z 25.2.), jak co do finančních možností, tak ve vztahu k počítačům, Internetu apod.
    Byl bych rád, kdyby z těch dalších se našli 2, 3, 4, kteří by se zdarma (=za peníze někoho druhého) naučili hledat v Internetu a komunikovat s dětmi, vnoučaty - a nejen s nimi - e-mailem. Zbytek - možná 95 % si (podtrženo) zakládá na své počítačové negramotnosti. "Nebudu se učit, ani kdybyste mi platili."
    K čemu by jim Internet byl? Teoreticky ke styku s úřady.
    Prakticky - při ceně za digitální podpis 700,- Kč za rok - pro tento účel naprosto k ničemu.
    2) Ad SW: neschvaluji, aby frekventati s městským (státním) příspěvkem nebyli informováni o existenci Linuxu - legálně zdarma - s tím, že když na Windows nebudou mít, tak si je ukradnou.
    Nákup multilicence na zahraniční e-learning se mi jeví jako značně problematický. Proč nevyužít domácích zdrojů, viz např. www.ewa.cz, výuka Internetu na spseroznov, test Altix apod.
    Učit seniory Word je značně problematické - dopisy lze přece psát v Poznámkovém bloku -, Excel je naprosto k ničemu. Spíš by se měli naučit - co potřebuješ vědět, hledej na Internetu (program televize, slovník, vlakové spojení, ...).
    3) Instruktoři: skautíci - nebo členové Domu mládeže, když už Pionýr není - jsou jistě dobrá idea, ale vrstevníci seniorů by mohli být stejně dobří (kdyby byli, pravda).
    Zdeněk
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).