Hlavní navigace

Komerční televize nedostanou jako kompenzaci celý multiplex

15. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
15. 4. 2007

Televize Nova a Prima nemohou počítat se samostatnou digitální sítí. Základem je nadále jedna kompenzační licence výměnou za analogové kmitočty, uvedl předseda Národní koordinační skupiny Zdeněk Duspiva v Otázkách Václava Moravce České televize. Podle Duspivy je možný i větší počet digitálních licencí pro stávající komerční televize, ale nikoli celý multiplex.

Právě na celou jednu digitální síť si přitom myslí televize Nova. Generální ředitel nejsledovanější komerční televize v Česku Petr Dvořák uvedl na dotaz Hospodářských novin, kolik pozic by si Nova nárokovala: Čtyři plus jednu. Čtyři pozice zabírají datový tok pro jeden kanál v rozlišení HDTV plus jedna pozice pro tematický kanál. Celkem bychom tedy vysílali dva kanály.

Zdeněk Duspiva v Otázkách Václava Moravce zároveň zmínil, že za 14 dní až tři týdny má být k dispozici novela mediálního zákona k připomínkovému řízení v Poslanecké sněmovně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).