Hlavní navigace

Názor k článku Konec Internet Exploreru: další válka, nebo vleklé příměří? od Vita - "Téměř 90% prohlížečů používaných v této chvíli na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2003 8:10

    Vita (neregistrovaný)
    "Téměř 90% prohlížečů používaných v této chvíli na webu tvoří kombinace MSIE 5.5+6.X, takže to až zas taková blbost není. Jako vývojář dělám stránky pro lidi, což však neznamená, že nemám zájem na tom, aby používali především technologie, ve kterých je pro mě vývoj nejsnazší, nejefektivnější a nejlevnější. Nemohu se přece donekonečna ohlížet na nejslabší článek trhu a technologie - takový přístup mi nikdo nezaplatí. K efektivitě mohu započítat i technologickou plralitu - např. možnost skriptovat v různých jazycích (VBScript, JavaScript) podle potřeby, kavlifikace vývojáře a schopností jazyka atd.. "

    Jenze o tohle tu presne jde. Pokud delate podle normy, na nejslabsi clanek se vubec ohlizet nemusite. Uvedomte si ze pri podrobnejsim zkoumani normy xhtml 1.1 zjistite ze tato obsahuje necelou polovinu tagu z html 3.2 - zbytek proste neni potreba. Neni problem pomoci nich udelat stranky a nasledne je dostylovat pres CSS. Clovek ktery ma prohlizec bez podpory CSS pak vidi jednoduse html verzi. Zkuste se podivat napr. na http://www.csszengarden.com/ a poprepinat si styly (jsou jich tam desitky) - a prohlednout si jak vypada zdrojak. Nemam obavu ze horsi prohlizec si s tim neporadi - NN 4.07 to zvlada velice dobre.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).