Hlavní navigace

Názor k článku Krádeží notebooku proti Googlu od anonym - No nemá cenu rozebírat detaily, ale vidíte, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2007 12:48

    bez přezdívky
    No nemá cenu rozebírat detaily, ale vidíte, že neplatíme všichni všechny daně stejné, ale liší se to.
    Naturálních daní jsem vám popsal dostatek. Jenom se jim prostě neříká daně. Ale jestli má někdo povinnost odvádět nějaké peníze na základě toho toho, že něco vyrábí, tak je to prostě daň. A jestli odvádí přímo ty výrobky, tak je to daň úplně stejně. Jestli nemáte problém s tím, že státní armáda může moji dálnici využívat zdarma (i v dobách hlubokého míru) a chápete to jako ekvivalent věcného břemene, tak nechápu, proč v podstatě obdobná věc v oblasti vaší činnost je podle vás pozůstatek bolševismu.
    Že jsou povinné výtisky protiprávní, že nejsou v souladu s naším právním stavem je opravdu možné, možná tak soud opravdu rozhodne. Nejsou ale proti protiprávní už z principu tím, že stát po vás chce nějaký váš majetek. To by byly protiprávní všechny daně. Mě zase unavuje pořád číst to, že co se vám nelíbí, že je bezprávnost. Váš výklad, podle kterého něco není v souladu s ústavou je váš. Podle mého výkladu nejsou v souladu s ústavou úplně jiné zákony, které mě nutí dělat věci, které dělat nechci.

    R-U vás opravdu zajímat nemusí. Jenom se vám snažím říci, že hodně vašeho bolševismu tady existovalo dávno před bolševismem. A že není až tak rozumné se tady tím slovem tak ohánět.
    Já vím, že proti vození poslanců a senátorů zdarma byly podniknuty nějaké kroky. Nevím, jak jste přišel na to, že to nevím a nejsem v obraze? Možná proto, že si celkově pletete vlastní názor a fakt.
    Jestli je autorské právo plně ekvivalentní právu na hmotný majetek, tak jaktože se tedy dědí jenom na 70 let? Je to jiné a vždycky to bylo jiné. Hmotný a nehmotný majetek se z podstaty liší a logicky se také liší normy kolem něj. Autorská práva se dědí na 70 let, autorství se nedědí vůbec a nelze s ním ani manipulovat (není to náhodou trestuhodné omezení autora?) a hmotný majetek se dědí trvale a platí se z toho daň. By jste vytvořil skvělé autorské dílo - nehmotnou věc - a máte právo s ním nakládat a ještě 70 let po vaší smrti mají právo s tím nakládat vaši potomci. Co když někdo vytvoří hrdinský skutek - nehmotnou věc. Nemělo by se právo nosil vyznamenání a dostávat od státu veteránskou rentu taky dědit na 70 let? V čem se vaše nehmotné dílo liší od díla například od nehmotného díla Františka Fajtla? Proč by vašim potomkům mělo po vás něco nehmotného patřit a potomkům Fajtla měly zůstat jenom vzpomínky a fyzické věci? Proč se nedědí čestné doktoráty a ceny?

    Že vy osobně jste v ČR autor i vydavatel nic nemění. Vydavatelé jsou úplně stejní účastníci autorského průmyslu jako autoři. Nechávají na sebe od autorů mnohá práva převádět a komplexně je zastupují. Jestli vy jako autor chcete striktně rozdělovat role, tak já nemám zájem o takovou debatu. Notabene, když povinné výtisky jsou problém vydavatele a nikoliv autora.

    Další diskuze evidentně moc nemá cenu. Zřejmě bysme se shodli v tom, že kdyby se zrušily povinné výtisky a autorské poplatky z různého zboží, tak by byl náš právní řád spravedlivější a lepší. Nicméně naprostá většina vašich kolegů v autorském průmyslu si to nemyslí.
    V závěru (bod 2, P.S.) už nepíšete pro mě. Píšete o argumentech úplně jiných lidí a jiných tématech. Takže se buď vraťte k tématu, nebo nashle.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).