Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kurzové sázky na Internetu od raději né - Článek je podrobný a pan Orbital oboru zřejmě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2009 9:55

    raději né (neregistrovaný)
    Článek je podrobný a pan Orbital oboru zřejmě rozumí. Bohužel až příliš míchá fakta a svůj subjektivní pohled profesionálního sázkaře a zapomíná na to, že publikuje v médiu, které by mělo být nezávislé. Zatímco když pracuje s fakty, vypadá jako odborník, pak je v článku ovšem také mnoho obvinění, které zdaleka nejsou nijak podložena a pokud by se Lupa měla i nadále věnovat problému tímto směrem, tak si dobrou reputaci nevybuduje.

    Pan Orbital např. píše - "Špatně vyhodnocované sázky, rušení sázek bez příčiny, děsivá kvalita zákaznického servisu - těchto stížností jsou plná fóra" - prošel jsem si to jeho forum sazkar.net a našel jsem tam příspěvky, praměnící zejména z neznalosti sázkařů (nevyplatili peníze, protože je sázkař posílal na účet znějící na jiné jméno než jeho registrace), případně byly nakonec vyřešeny ve prospěch sázkaře (špatně vyhodnocený zápas basketbalu v Rakousku). Nijak se bwin nezastávám, sázkové kanceláře jsou firmy jako každé jiné a starají se o svůj zisk, takže je na nich, co jim zákazníci budou tolerovat, ale přál bych si, aby Lupa informovala objektivně a pokud autor článku má konkrétní informace o nevhodném schování sázkovky, jistě pro něj nebude problém získat vyjádření zástupce bwinu nebo jiné společnosti.

    Dále autor oznsčil některté sázkovky za poměrně kvalitní a jiné za podprůměrné, aniž by jakkoli uvedl, podle čeho tuto kvalitu hodnotí. Pokud se na věc podívám např. z hlediska použitelnosti, tak jsou stránky Bet-at-home na vysoké úrovni, naopak použitelnost webu Sportingbet je pro sázejícího utrpením. Mohl by autor kritéria kvality sázkovek nějak blíže přiblížit, pokud označil Pinnaclesports za nejkvalitnější (přičemž web samotný nemá českou verzi, což je jistě pro mnoho českých zákazníků negativem).

    Dále autor uvádí, že reklamy sázkových společností jsou lživé a poskytovatelé reklamího prostoru "reklamou zkorumpovaní". Myslím, ře takového vyjádření by mělo patřit na osobní blog a nikoli na Lupu - opět se jedná o čisté autorův názor, nijak nepodložený. V čem jsou reklamy lživé? Pokud vím, slogan "vydělávejte fotbalem" používá Sazka, a nejsem si jist, zda sazka zavedla nějaké drastické limity (ostatně po měsíci se to težko dá objektivně ověřit). Sázkové kanceláře ve svých propagačních materiálech propagují v drtivé většině tzv. bonusy, které nabízí novým sázkařům, dále také propagují sázky na aktuální sportovní události.

    Vztah mezi tím, kdo poskytuje reklamní prostor (je jedno, zda banner nebo PR text) a sázkovou kanceláří je čistě obchodní a oběma stranám jde o zisk. Reklamní prostředky sázkovek mají všechny sportovní weby v ČR a zcela jistě bych je nenazval zkorumpiované reklamou, to je jako z nějakého protikapitalistického pamfletu. Jsou ti, co propagují cestovní kancelář, zodpovědni za to, že bude v hotelu špinavo a studená večeře?

    Dalo by se toho najít i více, ale rád bych od pana Zandla slyšel vyjádření k těmto, pro mě nejzávažnějším prohřeškům proti novinářské etice.
  • 10. 2. 2009 10:04

    xsemry1 (neregistrovaný)
    Pod tento prispevek bych se rad podepsal take.

    Napr. hodnoceni sazkovych kancelari se mi zda hodne subjektivni. Osobne bych jako sazkar volil kriterium kvality kursu. V tomto pripade je bet-at-home na pomyslnem chvostu startovniho pole a za nim se hrbi jen ceske sazkove kancelare, ktere pusobi v zebriccich srovnani kvality kursu az trapne.
  • 10. 2. 2009 10:05

    Axiss (neregistrovaný)
    Autor předpokládám hodnotil sázkovky z pohledu výhodnosti pro sázejícího, takže podle návratnosti sázek - http://www.oddsportal.com/odds-quality/. Pinnacle Sports má o třídu výhodnější kursy, často se lze setkat i s payoutem nad 99%. Viděl jsem i 99.5+% v české extralize, což je třeba proti bet-at-home, který mívá pod 90% i 10% rozdílu. Takže 10%, o které, když člověk začne sázet jinde, budete bohatší nebo ušetříte, pokud budete ve ztrátě (což většina sázkařů vzhledem k nastaveným kursům bývá). Pravda je, že Pinnacle Sports má hrozný web a začínajícího sázkaře určitě neosloví.
  • 10. 2. 2009 13:37

    Patrick Zandl
    Dobrý den, nemohu sice říci, že bych použil stejně expresivní vyjádření k hodnocení situace, jako autor článku, ale jinak bych s ním vcelku souhlasil. Než jsem se ovšem k diskusi dostal, tak se zde mnoho vysvětlilo a vidím, že jsou tu patřičná témata zalinkována.
  • 10. 2. 2009 11:16

    nastradamus (neregistrovaný)
    vyhodnejsi kurzy jsou urcite jedna z mala veci ktere delaji treba z pinny top sazkovku. myslim ze autor prave chtel pomoct plno lidem co zacinaji. plno lidi si prave mysli ze ti co maji nabliskany web, zajimavy design a plno reklamy okolo nas je to nejlepsi a opak je temer pravdou :)
  • 10. 2. 2009 13:44

    Orbital (neregistrovaný)
    zdravim,
    i kdyz je to urceno pro p. Zandla, neco prihodim:
    k tomu prvnimu: vice linku mate nahore; a ano, kdybych se snazil, tak pan Rajchl nebo nekdo jiny z Bwinu, mi jiste odpovi patricne marketingove vyzehlenou frazi pro media,na tom, ze jejich zakaznicky servis je nekompetentni a obvykle na otazky neodpovidajici to nic nezmeni; na tom, ze ta sazkovka je spatna, ve vecech, co jsem napsal, to nezmeni taky nic

    kvalita sazkovky je mix nekolika atributu (vyska kurzu, bonusy, kvalita CS, vyplaty, limity, uzivatelska privetivost [tedy to, co popisujete], spolehlivost serveru), vaha techto atributu bude vzdy subjektivni, ale u tech co byly oznaceny za kvalitni, je pozitiv vice, u nekvalitnich jsou zavazne nedostatky, jez byly citovany; druha moznost je nepsat o nich vubec a nehodnostit je nijak a pak ty nekvalitni firmy budou moci nadale motat hlavu

    "vydelavejte fotbalem" nepouziva jen sazka a reklamou zkorumpovani ti lide, co sazkovky propaguji jsou, jelikoz casto propaguji sazkovku, o niz vedi, ze je horsi, nebo nevedi vubec nic a pisi, ze je jednicka

    analogie s CK se hodi, je to situace, kdy ti co ji propaguji vedi, ze v hotelu bude špinavo a studená večeře a tuto skutecnost zamlci, nebo neuvedou hotel, ktery je vedle levnejsi a kvalitnejsi a pritom se tvari jako objektivni hodnotitele (znalci oboru, cestovni pruvodce apod.)
  • 2. 9. 2013 23:56

    Torres (neregistrovaný)

    Tady jsem našel srovnání sázkových kanceláří dle payoutu anebo dle marže http://www.sazeni.org/sazkove-kancelare-hladina-kurzu-srovnani/
    Zajímavé je, že když se podíváš na weby Pinnacle Sports anebo 5Dimes, tak ty nemají šanci zajmout obyčejného sázkaře ačkoli nabízejí suveréně nejlepší kurzy

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).