Hlavní navigace

Levnější Internet pro bojkotéry

17. 11. 1998
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

S velmi zajímavým nápadem přišel brněnský poskytovatel připojení, firma SkyNet. Každý zákazník, který se připojí k bojkotu a nebude se ve středu 18.11. připojovat k Internetu (protřednictvím Telecomu), dostane v prosinci slevu.

Nedělám to často, abych zveřejňoval celé tiskové zprávy, ale tahle si to myslím zaslouží.


Vysoké telefonní poplatky jsou i při své současné výši hlavní brzdou rozvoje Internetu u nás. SPT Telecom jakožto monopolní poskytovatel telekomunikačních služeb způsobí dalším zdražováním místních telefonních hovorů zastavení růstu počtu uživatelů Internetu v České republice a omezení využívání Internetu. Poškodí tak nejen providery, ale především samotné uživatele Internetu.

Společnost SkyNet oznámila všem svým zákazníkům, že těm z nich, kteří se příští středu 18.11.1998 v den stávky proti SPT Telecomu nepřipojí k Internetu a nebudou tím využívat služeb monopolní společnosti, bude v prosinci tohoto roku snížen měsíční paušál u SkyNetu o 10%. SkyNet zároveň navrhl ostatním providerům, aby 10%ní slevou z měsíčního paušálu svých zákazníků podpořili akci Internet proti monopolu.

Společnost SkyNet vystaví v den demonstrace 18.11.1998 na své domovské stránce petici Internet proti monopolu a ostatní webovské stránky SkyNetu nebudou přístupné. SkyNet nebude v tento den využívat telefonní síť společnosti SPT Telecom.

Touto svojí aktivitou chce SkyNet poukázat na hrozící nebezpečí úpadku Internetu v České republice, který by následoval po zavedení nových cen avizovaných společností SPT Telecom.


Je to myslím ze strany SkyNetu velmi pozoruhodná aktivita. Bohužel však nevím o žádném jiném poskytovateli, který by se zachoval stejně, což sice nemusí znamenat, že takový není, ale pravděpodobně se skutečně nikdo další nepřipojil. Škoda.

Marek Antoš

BRAND24


Starší, související články:

* Pár poznámek o SPT TELECOM
* Jaká by byla inflace, kdyby se počítala jen podle telefonu?
* Časově neomezený paušál za telefon? Je to dobrá cesta?!
* Víte, proč SPT TELECOM musí zdražovat?
* Když bojkot, tak Bojkot
* Telefon znovu podraží

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).