Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Lež má dlouhé nohy od pavel houser - myslim, ze myslenka je to vynikajici. ad lhani: neni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2004 11:11

    pavel houser (neregistrovaný)
    myslim, ze myslenka je to vynikajici.
    ad lhani: neni divu, ono je mozne/pravdepodobne, ze i lidsky jazyk primo vznikal v souvislosti s umyslnym klamanim ostatnich.
    ad to pozadi do mobilu: tady bych rekl, ze nejde jen o lhani (protoze brzy bude kazdy vedet, ze zvuk na pozadi nemusi nijak korespondovat s realitou), ale i o jakousi umeleckou kulisu. treba ten zvuk zubni vrtacky nebo vlci vyti mi prijdou primo uzasne. moznost zvolit pozadi nejakym zpusobem vyjadruje individualitu telefonujiciho :-)
  • 17. 5. 2004 16:43

    noname (neregistrovaný)
    ad lidská řeč a vznik v souvislosti s úmyslným lhaním - nikoliv, to je až výdobytek moderní (několik tisíc let) doby jak se dá vytušit z toho, že některé africké a jihoamerické kmeny lež vůbec neznali, neměli pro to ani slovo.
    Jinak imho lhaní je prostě přirozená lidská vlastnost a jedna z nejdůležitějších vlastností svobody slova je svoboda lhát a svoboda mýlit se.
    Mě osobně lži nevadí, nicméně když to vezmu z telekomunikačního hlediska - jsou šumem na médiu. Jestliže komunikuji s někým, kdo příliš šumí, musí moje MAC vrstva s tím počítat a nějaký šum předpokládat a došlá data takto interpretovat. Komunikace s někým, kde takový šum nevzniká je rychlejší, přesnější a tak když si mohu vybrat best path, tak sáhnu po nezašuměné komunikaci. Většina "šumičů" časem pozná, že když budou komunikovat bez šumů, tak budou mít více komunikačních partnerů a budou efektivněji komunikovat. K jejich škodě ale je třeba je předem upozornit, že velmi dlouho trvá, než při komunikaci s nimi přejdou jejich partneři do "nezašuměného" režimu
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).