Hlavní navigace

Mapy.cz brzy doplní fotky od uživatelů

29. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na Mapy.cz by si brzy uživatelé mohli u vybraných lokalit zobrazit popisné fotografie nahrané jinými uživateli. V tuto chvíli Seznam.cz testuje novou službu odděleně na http://foto.mapy.cz, kde už uživatelé mohou začít své fotky nahrávat. K uploadu je nutné mít aktivní účet u Seznamu. Naším cílem rozhodně není vytvořit fotoalbum, do kterého byste nahráli všechny své fotky z dovolené. Chceme vytvořit službu, která by běžným uživatelům Mapy.cz, pomohla zorientovat se v daném místě. Z tohoto…

Na Mapy.cz by si brzy uživatelé mohli u vybraných lokalit zobrazit popisné fotografie nahrané jinými uživateli. V tuto chvíli Seznam.cz testuje novou službu odděleně na http://foto.ma­py.cz, kde už uživatelé mohou začít své fotky nahrávat. K uploadu je nutné mít aktivní účet u Seznamu. Naším cílem rozhodně není vytvořit fotoalbum, do kterého byste nahráli všechny své fotky z dovolené. Chceme vytvořit službu, která by běžným uživatelům Mapy.cz, pomohla zorientovat se v daném místě. Z tohoto důvodu máme zájem především o fotky popisné, vysvětluje Ivo Lukačovič. Až bude k dispozici dost fotek, dojde k jejich zapracování i do běžných map, kde si uživatel bude moci vybrat jejich zobrazení zřejmě podobně jako si dnes může zapnout třeba zobrazování turistických tras. (ILBlog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).