Hlavní navigace

Názor k článku Marek Antoš: Kdysi jsme zapomínali, Google si na vás ale pamatuje vše od Pavel Uhl - Já jsem se ve své praxi setkal s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2013 21:06

    Pavel Uhl (neregistrovaný)

    Já jsem se ve své praxi setkal s případem paní, která byla obžalována, ale poté soudem zproštěna, podle mě zcela po právu. Informace o hlavním líčení, včetně uvedení jména a příjmení (oboje neobvyklé) z nějakého důvodu byla uvedena v seznamu hlavních líčené nějakého projektu ministerstva, který měl zpřístupnit soudní jednání studentům práv, a to na stránkách příslušného soudu. ta informace tam zůstala i léta po skončení řízení. Ta paní, jinak spíše obyčejná žena, neměla žádnou jinou internetovou stopu, takže když hledala práci a někdo si zadal do googlu, tak vypadal jediná informace o tom, že tehdy a tehdy byla souzena za trestný čin. To, že byla osvobozena tam samozřejmě nebylo. Ta paní kvůli tomu nemohla sehnat žádnou práci (od té doby vím, že personalisté používají google).

    Žádali jsme tehdy předsedu soudu, aby to odstranil, ale ten to odmítl, s tím, že informace je pravdivá. Paní se nechtěla soudit, aby neměla "druhý záznam". Skutečnost, že na tento problém takto nahlíží předseda soudu a že tento problém založila správa justice, pak svědčí o tom, jak je na tento problém justice připravena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).