Hlavní navigace

Názor k článku Matka na Facebooku od honzan - Doba je jina v tom, že se nalézáme...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2010 19:07

    honzan (neregistrovaný)
    Doba je jina v tom, že se nalézáme někde po vynálezu auta před vynálezem řidičáku: prostě všichni vlítli na Internet a zkoušej, co to udělá ... a až si rozbijou držky, tak se teprv budou řešit pravidla.

    Z jiného úhlu pohledu: počítačová (což je defacto internetová) kriminalita dosáhla velikosti objemu zavedených "segmentů", jako drogy, obchod se zbraněma etc.
    Fakt si myslíte, že se Vás to nijak nedotkne?
    Fakt si myslíte, že neexistují skupiny, které dokáží těch dat využít?
    Samozřejmě není problém získat jakékoli informace o komkoli i bez FB, googlu, emailu apod. - ale vemte si to, vše něco stojí - tak proč nenechat lidi, ať to na sebe všechno hezky nabonzují sami a zaškatulkují a roztřídí a opatří komentáři a to zadarmo ve svým volným čase?? (no, někteří v pracovní době, ale to nechme najindy)

    Myslím si, že není problém se dostat k jakékoli soukromé či státem spravované databázi (telefonické hovory, zdravotnické databáze, datové schránky apod.) - facebooky jsou ale právě to, co ta data krásně propojí a doplní.
    Dají se pak mnohem lépe použít k marketingu ale zrovna tak k vydírání, v horším případě k zdiskreditování a odstavení člověka, který někomu překáží. Zní to sice pesimisticky, ale to realita vždy.
    (Uvedu jeden - sice silný příklad, ale nikdy si nejste jisti, že by ten příklad byl bez souvislosti: Před nástupem fašismu v Německu si taky nikdo nechtěl přiznat, že to může být něco nebezpečného...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).