Hlavní navigace

McAfee kupuje tvůrce WaveSecure

9. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost McAfee kupuje singapurskou firmu tenCube, která poskytuje řešení WaveSecure. Obě společnosti už akvizici oficiálně potvrdily, ta by měla být dokončena do konce roku. WaveSecure je jedno z mnoha řešení pro zabezpečení chytrých mobilů při jejich ztrátě nebo odcizení. Je k dispozici pro mobily se systémy Android, Symbian a Windows Mobile a také pro komunikátory BlackBerry. Umí například zamknout přístup k odcizenému či ztracenému telefonu, poslat jeho právoplatnému majiteli informaci o…

Společnost McAfee kupuje singapurskou firmu tenCube, která poskytuje řešení WaveSecure. Obě společnosti už akvizici oficiálně potvrdily, ta by měla být dokončena do konce roku. WaveSecure je jedno z mnoha řešení pro zabezpečení chytrých mobilů při jejich ztrátě nebo odcizení. Je k dispozici pro mobily se systémy Android, Symbian a Windows Mobile a také pro komunikátory BlackBerry. Umí například zamknout přístup k odcizenému či ztracenému telefonu, poslat jeho právoplatnému majiteli informaci o poloze a pro poctivé nálezce zobrazuje na displeji informaci, komu mohou mobil vrátit. McAfee chce po akvizici společnosti tenCube nabídnout nová mobilní bezpečnostní řešení pro korporace i řadové uživatele.

McAfee uvádí, že lidé v současnosti přicházejí o mobily patnáctkrát častěji, než o notebooky. To není až takové překvapení už při porovnání jejich velikosti. Mobil se snadno vytrousí z kapsy, kde je dostupnější i šikovným kapsářům. Ztráta mobilu však může být dost problematická a tak je o nástroje typu WaveSecure vcelku pochopitelný zájem. Podobné funkce nabízejí i některá bezpečnostní řešení kombinovaná s klasickými antiviry – například ESET Mobile Security či Norton Smartphone Security. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).