Hlavní navigace

McAfee letos čeká útoky na iPhone nebo Google TV

3. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

McAfee ve své výhledové zprávě předpokládá, že se letos (opět) bude počítačové podsvětí hodně točit kolem sociálních sítí a nadále zneužívat stále populárnější služby pro zkracování odkazů. Jejich pozornost se prý má zaměřit i na geolokační služby jako je třeba Foursquare. Větším terčem útoků se mají stát smartphony. Chytré telefony se totiž stále více používají i ve firemní sféře, ale často bez odpovídajícího zabezpečení – kompromitace těchto zařízení bude představovat velkou hrozbu pro…

McAfee ve své výhledové zprávě předpokládá, že se letos (opět) bude počítačové podsvětí hodně točit kolem sociálních sítí a nadále zneužívat stále populárnější služby pro zkracování odkazů. Jejich pozornost se prý má zaměřit i na geolokační služby jako je třeba Foursquare.

Větším terčem útoků se mají stát smartphony. Chytré telefony se totiž stále více používají i ve firemní sféře, ale často bez odpovídajícího zabezpečení – kompromitace těchto zařízení bude představovat velkou hrozbu pro citlivá firemní data, tvrdí McAfee.

McAfee očekává hlavně více záškodnického obsahu pro iPhone a iPad. Tyto škodlivé kódy budou stále sofistikovanější. Právě na mobilní zařízení se již koncem roku 2010 zaměřili i provozovatelé botnetu Zeus, tvrdí McAfee.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).